Lahmacun - turkiška pica
Tešla:
- 300 g. miltų
- 1,5 a.š. sausų mielių
- 1 a.š rudo cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- 1 kiaušinis
- 120 g. šilto pieno (ne karšto)
- 50 g. alyvuogių aliejaus
Įdaras:
- 1/2 vidutinio dydžio svogūno
- 1 skardinė konservuotu susmulkintų pomidorų (skardinė 400 g.)
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 2 v.š. susmulkintų šviežių petražolių
- 1 v.š. susmulkintų šviežių mėtų
- 1/2 v.š maltų žagrenių (sumac)
- 1 a.š. maltų čili pipirų
- 1/2 a.š. maltos paprikos
- 1/2 a.š. malto kumino
- 1/2 a.š. maltų kvapniųjų pipirų
- 1/4 a.š. malto cinamono
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. maltų juodų pipirų
- 200 g. avienos faršo
Žagrenių salotos:
- 5 dideli svogūnai
- 2 v.š. sukapotų šviežių petražolių
- 1 v.š. sukapotų šviežių mėtų
- 1 v.š. džiovintų žagrenių
- 1/2 citrinos
Tešla:
Greitkratyje suplakite pieną, mieles ir cukrų.
Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir minkykite kelias minutes kol tešla taps elastinga. Patepkite aliejumi dubenį, suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite į dubenį. Uždenkite dubenį dangčiu ir palikite tešlą pakilti dvigubai (maždaug 2 val.).
Išimkite tešlą iš dubens ir padalinkite į 4 lygias dalis. Uždenkite jas maisto plėvele ir palikite pakilti dar 30 min.
Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 250 C su kepimo akmeniu viduje. Jei naudojate kepimo akmenį tai jį kaitinkite ne mažiau 30 min., jei kepimo akmens neturite - įkaitinkite kepimo skardą.
Įdaras:
Konservuotus pomidorus išverskite į kiauraindį ir nuvarvinkite visą skysti. Turi likti tik "tirščiai" (ne mažiau 200 g.).
Visus įdaro ingredientus, apart faršo, sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki vientisos konsistencijos. Tada įdėkite faršą ir malkite iki įdaras taps pastos konsistencijos. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Salotos
Aš labai mėgstu svogūnus, bet man nuo jų ėda rėmuo, todėl aš juos visada iš pradžių nuplikau verdančiu vandeniu. Taigi:
Svogūnus nuvalykite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite plonais griežinėliais. Įdėkite svogūnus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti 1 min., nupilkite ir vėl užpilkite labai šaltu vandenių, nukoškite. Įdėkite į dubenį ir užpilkite citrinos sultimis. Palikite 10 min. Įdėkite likusius salotų ingredientus ir viską gerai sumaišykite.
Lahmacun:
Paimkite vieną tešlos dalį ir iškočiokite ją į ploną diską. Padėkite ant kepimo popieriaus lapo. Patepkite alyvuogių aliejumi ir ant viršaus uždėkite įdarą. Paskirstykite jį tolygiai ir lengvai pirštais įspauskite (truputį) į tešlą. Pašaukite lahmacun į orkaitę ir kepkite apie 10 min. (realiai apie 7 min.). Pakartokite taip pat su likusia tešla ir įdaru. Pateikite su žagrenių solotomis ir airunu.
Skanaus
Įkvėpimas: Lady and Pups
na reikes pabandyti issikepti,aciu!
ReplyDelete