Monday, February 23, 2015

Lahmacun - turkiška pica






Lahmacun - turkiška pica


Tešla:


  • 300 g. miltų
  • 1,5 a.š. sausų mielių
  • 1 a.š rudo cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 kiaušinis
  • 120 g. šilto pieno (ne karšto)
  • 50 g. alyvuogių aliejaus
Įdaras:

  • 1/2 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 skardinė konservuotu susmulkintų pomidorų (skardinė 400 g.)
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 2 v.š. susmulkintų šviežių petražolių
  • 1 v.š. susmulkintų šviežių mėtų
  • 1/2 v.š maltų žagrenių  (sumac)
  • 1 a.š. maltų čili pipirų
  • 1/2 a.š.  maltos paprikos
  • 1/2 a.š. malto kumino
  • 1/2 a.š. maltų kvapniųjų pipirų
  • 1/4 a.š. malto cinamono
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. maltų juodų pipirų
  • 200 g. avienos faršo

Žagrenių salotos:

  • 5 dideli svogūnai
  • 2 v.š. sukapotų šviežių petražolių
  • 1 v.š. sukapotų šviežių mėtų
  • 1 v.š. džiovintų žagrenių
  • 1/2 citrinos



Tešla:

Greitkratyje suplakite pieną, mieles ir cukrų.
Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir minkykite kelias minutes kol tešla taps elastinga. Patepkite aliejumi dubenį, suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite į dubenį. Uždenkite dubenį dangčiu ir palikite tešlą pakilti dvigubai (maždaug 2 val.). 
Išimkite tešlą iš dubens ir padalinkite į 4 lygias dalis. Uždenkite jas maisto plėvele ir palikite pakilti dar 30 min. 

Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 250 C su kepimo akmeniu viduje. Jei naudojate kepimo akmenį tai jį kaitinkite ne mažiau 30 min., jei kepimo akmens neturite - įkaitinkite  kepimo skardą.


Įdaras:

Konservuotus pomidorus išverskite į kiauraindį ir nuvarvinkite visą skysti. Turi likti tik "tirščiai" (ne mažiau 200 g.).
Visus įdaro ingredientus, apart faršo, sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki vientisos konsistencijos. Tada įdėkite faršą ir malkite iki įdaras taps pastos konsistencijos. Išimkite ir atidėkite į šalį. 

Salotos

Aš labai mėgstu svogūnus, bet man nuo jų ėda rėmuo, todėl aš juos visada iš pradžių nuplikau verdančiu vandeniu. Taigi:

Svogūnus nuvalykite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite plonais griežinėliais. Įdėkite svogūnus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti 1 min., nupilkite ir vėl užpilkite labai šaltu vandenių, nukoškite. Įdėkite į dubenį ir užpilkite citrinos sultimis. Palikite 10 min. Įdėkite likusius salotų ingredientus ir viską gerai sumaišykite. 

Lahmacun:

Paimkite vieną tešlos dalį ir iškočiokite ją į ploną diską. Padėkite ant kepimo popieriaus lapo. Patepkite alyvuogių aliejumi ir ant viršaus uždėkite įdarą. Paskirstykite jį tolygiai ir lengvai pirštais įspauskite (truputį) į tešlą. Pašaukite lahmacun į orkaitę ir kepkite apie 10 min. (realiai apie 7 min.). Pakartokite taip pat su likusia tešla ir įdaru. Pateikite su žagrenių solotomis ir airunu


Skanaus




Įkvėpimas: Lady and Pups

1 comment: