Friday, February 27, 2015

Tamsus ir audringas šokoladinis pyragas



Tamsi ir audringa būna jūra. Jūroje yra jūreivių. Jūreiviai mėgsta romą ir imbiero alų (na bent jau ten iš kur kilęs receptas). 
Man šitas pyragas jūreivių neprimena, man jis iš tiesu primena jūrą. Tamsi ir šiek tiek sunki apačia, kreminis lengvas viduriukas ir super lengvas viršus (kaip pūtos). 





Tamsus ir audringas šokoladinis pyragas



Tešla:


  • 1/2 stiklinės cukraus 
  • 1/2 stiklinės melasos
  • 1/2 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 1 ir 1/4 stiklinės miltų
  • 4 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
  • žiupsnis druskos
  • 1/4 a.š. maltų juodu pipirų
  • 2 kiaušiniai 
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės romo (juodo)
  • 1 citrinos nutarkuota žievelę
  • 1 a.š. sodos
  • 115 g. juodo šokolado susmulkinto (arba šokolado lašelių)




Viršus:

  • grietinėlė 250 g.
  • 1-2 v.š. cukraus pudros
  • 80 g. juodo šokolado




Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. (be ventiliatoriaus). Išklokite kepimo popieriumi 23 cm. diametro apvalios kepimo formos (su nusegamais šonais) dugną o šonus ištepkite sviestu. 

Dubenyje sumaišykite cukrų, melasą ir aliejų iki vienalytės konsistencijos. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, druską, gvazdikėlius, pipirus ir imbierą. Įberkite miltų mišinį į dubenį su melasos mišiniu ir su mikseriu maišykite kol visi ingredientai susijungs.  Įmaišykite vandenį, romą, kiaušinius, citrinos žievelę ir sodą. Gale įmaišykite šokoladą. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30-35 min. Išimkite ir palikite 10 min. kepimo formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. 

Pagaminkite šokoladinė musą

Paimkite kepimo formą kurioje kepėte pyragą ir šonus išklokite acetato juostą. Įdėkite pyragą atgal į kepimo formą, Ant viršaus įdėkite šokoladinė musą ir tolygiai jį paskirstykite. Įdėkite į šaldytuvą nakčiai (arba bent jau 5 val.) sustingti.

Suplakite iki standumo grietinėlę su cukraus pudrą. Garų vonelėje išlydikite šokoladą ir įpilkite jį į konditerijos maišelį. 

Išimkite pyragą iš kepimo formos. Papuoškite viršų su  plaktą grietinėlę ir  šokoladu. Skanaus





Įkvėpimas: R. and M. Mast " Mast Brothers Chocolate" 

No comments:

Post a Comment