Tešlos trupiniai:
- 60 g. cukraus
- 80 g. sviesto (šalto)
- 80 g. miltų
- 80 g. migdolų miltų
- žiupsnis druskos
Šokoladinė tešla su vyšniomis - tai yra bazinis receptas, aš naudojau 1,5 (pusantro) tešlos kiekio
- 1,5 stiklinės šaldytų vyšnių
- 115 g. sviesto
- 70 g. šokolado
- 3/4 stiklinės rudo cukraus
- 1/2 stiklinės kakavos miltelių
- 2 kiaušiniai
- 3/4 stiklinės miltų
- 3/4 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- 1/2 a.š. druskos
- 1 stiklinė grietinėlės
Pastaba: visi ingredientai, apart vyšnių, turi būti kambario temperatūros.
Varškės plikytas kremas:
Pastaba: šį kartą nenaudojau jokių džiovintų vaisių ir dėjau daugiau krakmolo - 2,5 v. š.
Pastaba: šį kartą nenaudojau jokių džiovintų vaisių ir dėjau daugiau krakmolo - 2,5 v. š.
Kremas:
- 250 g. maskarpone sūrio
- 450 g. grietinėlės
- 3 v.š. cukraus pudros
Papuošimui:
Tešlos trupiniai:
Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombainą ir malkite kol susiformuos dideli trupiniai (žirnių dydžio).
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo kilimėliu ir tolygiai paskirstykite tešlos trupinius. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. 160 C kol trupiniai taps šviesiai auksinės spalvos. Išimkite ir atvėsinkite. Padalinkite į 2 lygias dalys.
Šokoladinė tešla:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C be ventiliatoriaus. Išklokite kepimo popieriumi 2 kepimo formas, apvalias, 23 cm diametro, su nuimamais šonais arba dugnu.
Šokoladą sulaužykite mažais gabaliukais ir sudėkite į dubenėlį. Išlydykite sviestą ir užpilkite juo šokoladą. Palaukite 2 min. ir tada išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite kakavą ir cukrų. Tada įmaišykite kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Įberkite miltų mišinį į dubenį su tešlą ir išmaišykite. Įpilkite grietinėlę ir išmaišykite. Greitai įmaišykite šaldytas vyšnias.
Padalinkite tešlą tolygiai tarp 2 kepimo formų, išlyginkite viršų ir pabarstykite tešlos trupiniais. Pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30 min. (kol pagaliukas, įkištas į tešlos vidurį, ištrauktas liks sausas). Išimkite iš orkaitės. Palikite 15 min. pastovėti kepimo formoje. Tada atsargiai išimkite (geriausia tiesiog nusegti šonus) ir atvėsinkite ant grotelių.
Pagaminkite varškės kremą.
Įdėkite į apvalią 23 cm diametro kepimo formą vieną šokoladinės tešlos dalį (trupiniais į viršų), ir ant viršaus uždėkite varškės kremą. Išlyginkite viršų ir uždėkite antrą šokoladinės tešlos dalį (trupiniais į viršų). Palikite atvėsti iki kambario temperatūros (kremas bus karštas) ir tada įdėkite į šaldytuvą sustingti kelioms valandoms, o geriausia - nakčiai.
Pastaba: Prieš sudedant tortą kepimo formos šonus aptraukite maisto plėvele arba panaudokite acetato juostą.
Išimkite tortą iš šaldytuvo ir išimkite jį iš formos.
Suplakite grietinėlę su maskarpone sūriu iki purios kreminės konsistencijos.
Aptepkite kremu torto šonus bei viršų ir išlyginkite. Papuoškite vyšniomis ir šokoladu.
Skanaus.
Tortas skaniausias tą pačią dieną (surinkimo dieną).
Įkvėpimas: Šokoladinė tešla iš R. and M. Mast " Mast Brothers chocolate", tešlos trupiniai pagal Nina Niksya
Suplakite grietinėlę su maskarpone sūriu iki purios kreminės konsistencijos.
Aptepkite kremu torto šonus bei viršų ir išlyginkite. Papuoškite vyšniomis ir šokoladu.
Skanaus.
Tortas skaniausias tą pačią dieną (surinkimo dieną).
Įkvėpimas: Šokoladinė tešla iš R. and M. Mast " Mast Brothers chocolate", tešlos trupiniai pagal Nina Niksya
No comments:
Post a Comment