Wednesday, February 25, 2015

Žuvies tako

Bandau grąžinti žuvį į mūsų meniu. Aš mėgstu žuvį, bet vat yra šeimoje žmonių (pirštais nerodysim) kuriems žuvis - tai tik sūdyta lašiša, o viskas kita neegzistuoja :-) (na dar silkė, vaje, apie ją visai pamiršau). 
Taigi po truputį bandysiu (sakykim taip - nepastebimai) pripratinti kai ką prie žuvies. Skamba aišku juokingai :-) ir, be abejo, suaugęs žmogus turi teisę rinktis. Bet jei žuvis skaniai pagaminta, tai kodėl gi jos nepasirinkti? :-)





Žuvies tako



Žuvis:

  • 300 g baltos žuvies filė (pvz. menkių arba pangasijų)
  • 1,5 a.š. žuvies padažo
  • 1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero
  • 1/2 a.š. maltos ciberžolės
  • žiupsnis maltų baltų pipirų
  • 3 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. sukapotų šviežių arba šaldytų krapų
  • 3 v.š. sukapotų šviežių arba šaldytų petražolių
  • 1  česnako skiltelės (sutarkuotos)

Salsa:


  • 3 -5 pomidorų
  • 1 avokado
  • poros saujų sultenių
  • 1 svogūno
  • 3 v.š. sukapotų šviežių arba šaldytų krapų
  • 3 v.š. sukapotų šviežių arba šaldytų petražolių
  • 2 v.š. sukapotų šviežių mėtų
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 1,5 a.š. žuvies padažo

Padažas:

  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų (450 g. skardinė) - pomidorus truputį nukoškite. 
  • 6 skiltelių česnako
  • 1 v.š. rudo cukraus
  • 2 v.š. žuvies padažo
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 1 -2 v.š. padažo Harissa (arba pagal skonį) padažą galima nusipirkti Assorti arba Eastanbul parduotuvėse)

Pateikimui:
  • Tortilijos
  • citrinos griežinėliai

Žuvis:

Žuvies filė išplaukite ir gerai nusausinkite. Supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su imbieru, žuvies padažu, ciberžole, pipirais ir 1 šaukštu aliejaus. Uždenkite ir palikite marinuotis 30 min. - 1 val. Tuo tarpu galima pagaminti salsa ir padažą.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite žuvies gabaliukus (Įdėkite žuvies gabaliukus į keptuvę ir kepkite kol viena pusė gerai apskrus ir tik tada apverskite ant kitos pusės). Įberkite krapus, petražoles ir česnaką, viską sumaišykite ir kepkite dar 1-2 min. 

Padažas:

Sudėkite visus padažo ingredientus į virtuvės kombaino indą ir malkite kol masė taps pastos konsistencijos. Įdėkite į  nedidelę keptuvę arba puodą skirta gaminti padažams ir letai troškinkite (virkite ant vidutinės, o vėliau - ant mažos ugnies) kol padažas sutirštės (apimtis sumažės maždaug 1/3). 

Salsa:

Pomidorus supjaustykle gabaliukais ir įdėkite į kiauraindį, palikite 10 min. nuvarvėti sultims (kitaip salsa bus labai vandeninga). 
Išplaukite ir nusausinkite sultenės. Svogūną nulupkite ir plonai supjaustykite. Dubenyje sumašykite visus salsos ingredientus. 

Tortilijas įvyniokite į foliją ir įdėkite į įkaitintą iki 180 C orkaitę 10 min. 
Paimkite tortliją, uždėkite ant jos žuvį bei salsą bei pagardinkite padažu. Pateikite su citrinos griežinėliu. Skanaus



Įkvėpimas: Lady and Pups

No comments:

Post a Comment