Bandau grąžinti žuvį į mūsų meniu. Aš mėgstu žuvį, bet vat yra šeimoje žmonių (pirštais nerodysim) kuriems žuvis - tai tik sūdyta lašiša, o viskas kita neegzistuoja :-) (na dar silkė, vaje, apie ją visai pamiršau).
Taigi po truputį bandysiu (sakykim taip - nepastebimai) pripratinti kai ką prie žuvies. Skamba aišku juokingai :-) ir, be abejo, suaugęs žmogus turi teisę rinktis. Bet jei žuvis skaniai pagaminta, tai kodėl gi jos nepasirinkti? :-)
Žuvies tako
Žuvis:
- 300 g baltos žuvies filė (pvz. menkių arba pangasijų)
- 1,5 a.š. žuvies padažo
- 1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero
- 1/2 a.š. maltos ciberžolės
- žiupsnis maltų baltų pipirų
- 3 v.š. aliejaus
- 3 v.š. sukapotų šviežių arba šaldytų krapų
- 3 v.š. sukapotų šviežių arba šaldytų petražolių
- 1 česnako skiltelės (sutarkuotos)
Salsa:
- 3 -5 pomidorų
- 1 avokado
- poros saujų sultenių
- 1 svogūno
- 3 v.š. sukapotų šviežių arba šaldytų krapų
- 3 v.š. sukapotų šviežių arba šaldytų petražolių
- 2 v.š. sukapotų šviežių mėtų
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1,5 a.š. žuvies padažo
Padažas:
- 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų (450 g. skardinė) - pomidorus truputį nukoškite.
- 6 skiltelių česnako
- 1 v.š. rudo cukraus
- 2 v.š. žuvies padažo
- 1 v.š. ryžių acto
- 1 -2 v.š. padažo Harissa (arba pagal skonį) padažą galima nusipirkti Assorti arba Eastanbul parduotuvėse)
Pateikimui:
- Tortilijos
- citrinos griežinėliai
Žuvis:
Žuvies filė išplaukite ir gerai nusausinkite. Supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su imbieru, žuvies padažu, ciberžole, pipirais ir 1 šaukštu aliejaus. Uždenkite ir palikite marinuotis 30 min. - 1 val. Tuo tarpu galima pagaminti salsa ir padažą.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite žuvies gabaliukus (Įdėkite žuvies gabaliukus į keptuvę ir kepkite kol viena pusė gerai apskrus ir tik tada apverskite ant kitos pusės). Įberkite krapus, petražoles ir česnaką, viską sumaišykite ir kepkite dar 1-2 min.
Padažas:
Sudėkite visus padažo ingredientus į virtuvės kombaino indą ir malkite kol masė taps pastos konsistencijos. Įdėkite į nedidelę keptuvę arba puodą skirta gaminti padažams ir letai troškinkite (virkite ant vidutinės, o vėliau - ant mažos ugnies) kol padažas sutirštės (apimtis sumažės maždaug 1/3).
Salsa:
Pomidorus supjaustykle gabaliukais ir įdėkite į kiauraindį, palikite 10 min. nuvarvėti sultims (kitaip salsa bus labai vandeninga).
Išplaukite ir nusausinkite sultenės. Svogūną nulupkite ir plonai supjaustykite. Dubenyje sumašykite visus salsos ingredientus.
Tortilijas įvyniokite į foliją ir įdėkite į įkaitintą iki 180 C orkaitę 10 min.
Paimkite tortliją, uždėkite ant jos žuvį bei salsą bei pagardinkite padažu. Pateikite su citrinos griežinėliu. Skanaus
Įkvėpimas: Lady and Pups
No comments:
Post a Comment