Tuesday, February 17, 2015

Tešloje keptas sūris su džemu


Kartais pagalvoju, kodėl gi mes taip retai matomės? Iš tiesų tai taip pagalvoju kaskart, kai mus aplanko svečiai. Puikiai praleidi vakarą ir tylus apmaudas kad praeitas kartas buvo prieš pora mėnesių palengva dingsta. Pažadi (nebūtinai garsiai), kad neužilgo pakartosite, bet nespėji apsisukti, kai prie kalendoriaus susikaupia krūva nuplėštų lapelių su datomis. Laikas lekia per greitai. 
Galbūt reikia susikurti sau tradiciją? Pvz. kiekvienas paskutinis mėnesio penktadienis - svečių diena? 

Sunkiai liežuvis verčiasi pavadinti šitą sūrį užkandžiu. Pateiktas su salotomis jis - puiki vakarienė. Tą šiandien įrodė mano brangūs sveteliai, kurie po tokios "užkandos" reikšmingai pažiūrėjo į pyragą ir atsisakė pagrindinio patiekalo -:) - mėsos kukulių su pomidorų padažu ir spaghetti. 







Tešloje keptas sūris su džemu




  • 4 maži camembert sūriai (po 120 g.)
  • bruknių, spanguolių arba aviečių džemas
  • Tešla:
    • 300 g. miltų
    • 200 g. šalto kubeliais supjaustyto sviesto
    • 1 v.š. cukraus
    • 1/2 a.š. druskos
    • 120 g. labai šalto (ledinio) vandens
  • 1 kiaušinis


Čia puikiai tinka ir kibinų tešla. Su ja galbūt šiek tiek lengviau dirbti ir mums ji tiesiog skanesnė. 

Į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, cukrų, druską, sviestą ir malkite, kol tešla taps duonos trupinių konsistencijos. Įpilkite vandenį ir malkite toliau, kol tešla  susijungs. Išimkite iš virtuvės kombaino indo ir porą kartų greitai apiminkykite. Tešlą apvyniokite  maistine plevele ir įdėkite pusvalandžiui (minimum, galima ir ilgiau) į šaldytuvą. 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Iškokite kepimo skardą silikoniniu kepimo kilimėliu arba kepimo popieriumi.
Paimkite sūrį ir nupjaukite apatinę (arba viršutinę) odelę/plutelę.
Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis. Pabarstykite kočiojimo kilimėlį miltais ir iškočiokite vieną tešlos dalį į  0,5 cm storio apskritimą. Padėkite ant jo per vidurį sūrį ir lengvai ji apveskite su pirštu arba mentele (taip pažymėsite vietą kur reiks dėti džemą). Nuimkite sūri ir į tą vietą padėkite porą šaukštų džemo, ant viršaus uždėkite sūrį. Patepkite tešlą kiaušinių plakiniu ir su tešla suvyniokite sūrį, gerai užspauskite siūles.  Padėkite siūlėmis į apačią ant kepimo skardos ir patepkite kiaušinio plakinio. Pakartokite su likusia tešla ir sūriu. Pašaukite kepimo skardą į  orkaitę ir kepkite 20-25 min. Išimkite iš orkaitės ir iš karto pateikite. Mes valgėme su salotomis. Be galo gardu. Skanaus. 




Galima sūrį pasiruošti iš anksto - po to kai suvyniosite jį tešlą, suvyniokite jį i kepimo popieriaus lapą ir įdėkite į šaldytuvą. Šaldytuve taip suvyniotas sūris gali išbūti iki 3 dienų. 

Įkvėpimas: Lady and Pups 


No comments:

Post a Comment