Thursday, February 19, 2015

Makaronai su grybų padažu






Makaronai su grybų padažu



  • 280 g. porcini grybų
  • aliejus kepimui
  • druska ir pipirai
  • 1/2 svogūno
  • 3 skiltelės česnako
  • 200 g. veršienos faršo
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 2 v.š. vandens
  •  2 v.š. kario pastos
  • 1 v.š. miltų
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 1 a.š. rudo cukraus
  • 1/2 stiklinės sutarkuoto Goudos sūrio
  • 1/4 stiklinės sutarkuoto Džiugo sūrio
  • 300 g. spaghetti makaronų


Grybus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir porcijomis apkepkite grybus kol jie gražiai apskrus. Nekepkite visų grybų iš karto (nebent jūs turite labai didelę keptuvę) ir iš karto jų nesūdykite, nes grybai paleis savo skystį ir neapskrus taip, kaip reikia. Pakepintus grybus pasūdykite. Atidėkite į šalį.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Įpilkite į keptuvę šiek tiek aliejaus ir pakepinkite faršą su svogūnais bei česnakais. Įdėkite pomidorų pastos bei kario pastos, cukrų ir įpilkite 2 v.š. vandens. Išmaišykite ir porą minučių pakepinkite. Įberkite miltus ir gerai išmaišykite, pakepinkite keletą minučių. Tada įpilkite pieną ir gerai išmaišykite. Paskaninkite padažą su druska pagal skonį. Kepkite kol padažas suburbuliuos, įdėkite grybus ir abu sūrius, išmaišykite kol sūriai "ištirps".
Išvirkite makaronus. Palikite kitame inde porą samčių  vandens, kuriame virėte makaronus.  Makaronus nukoškite ir į puodą įpilkite  padažą. Įpilkite šiek tiek vandens, likusio nuo makaronų virimo, kad šiek tiek praskiesti  padažą, jei jis pasirodys per tirštas. Skanaus.




Įkvėpimas: Lady and Pups 

No comments:

Post a Comment