Sūrio bandelės arba Pao De Queijo yra populiarus užkandis (pvz. puikiai tinkantis kavos pertraukai) Brazilijoje, Argentinoje ir kur ne kur Paragvajuje.
Tradiciškai jos yra kepamos naudojant tapijoku miltus (iš esmes tai krakmolas). Pas mus tapijokai kol kas yra egzotika (nors miltų galima įsigyti eko parduotuvėse) todėl galima naudoti mūsų bulvių miltus (krakmolą).
Sūrio bandelės Pao De Queijo
- 150 g. kieto arba pusiau kieto sūrio, supjaustyto gabaliukais
- 200 g. pieno
- 100 g. sviesto, supjaustyto gabaliukais
- 1 a.š. druskos
- 250 g. tapijokos miltų
- 2 kiaušiniai
Thermomiksas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo padėkliuku.
Į thermomikso indą įdėkite sūrį ir sumalkite 10 sek. 9 gr. Išimkite.
Įdėkite sviestą, druską ir įpilkite pieną į thermomikso indą ir virkite 5 min. 90 C. 1 gr.
Įberkite tapijokos miltus ir maišykite 6 gr. 20 sek. Nuimkite indą ir pastatykite į šalį 10 min. atvėsti. Su mentele nustumkite viską į apačią.
Grąžinkite indą į vietą. Įdėkite sūrį ir kiaušinius ir maišykite 2 min. minkymo programa.
Palikite 20 min. atvėsti.
Šaukšto arba konditerinio maišelio pagalba formuokite iš tešlos graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. Skanaus.
Įkvėpimas: thermomikso receptų knyga "Kelionės su thermomiksu"
o kaip jas be to stebuklingo aparato paruošti???
ReplyDeleteVisada gaminu jas su tuo stebuklingu aparatu nes man taip paprasciau, bet jei reiktu pagaminti be jo tai gaminciau taip: https://www.youtube.com/watch?v=4H3-wryqcpk (cia jei tureciau suni) arba taip https://www.youtube.com/watch?v=zraV-IxWNJg
Delete