Thursday, November 13, 2014

Vištiena su datulių sviestu ir apkepta kukurūzų košė





Vištiena su datulių sviestu ir apkepta kukurūzų košė



Vištienai:

  • 4 vištienos ketvirčiai
  • 1 svogūnas
  • 2 didelės skiltelės česnako
  • 1 v.š. susmulkinto rozmarino 
  • 1 v.š. susmulkinto čiobrelio
  • 2 stiklinės kefyro
  • druska ir pipirai
  • aliejus kepimui
  • 3 kupini v.š. minkšto sviesto
  • kelios datulės (be kauliuko)
  • 3,5 v.š. citrinos sulčių
Kukurūzų košei:

  • 1 stiklinė kukurūzų košės (polentos)
  • 3-4 stiklinės vandens
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. sviesto
  • 30 g. tarkuoto džiugo sūrio
  • aliejus kepimui

Virtuvės kombaine iki vientisos masės susmulkinkite svogūną, rozmariną, čiobrelį, česnaką ir 1/2 stiklinės kefyro. Sumaišykite su likusiu kefyru. Vištienos ketvirčius įtrinkite druska, pipirais, įdėkite į dubenį ir užpilkite kefyro marinatu. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve apie 4 val. 

Tuo tarpu išvirkite kukurūzų košę. Užvirkite vandenį, pasūdykite ir įberkite košę. Virkite nuolat maišydami plakimo šluotelė kol košė išvirs. Įmaišykite sviestą ir sūrį. Išklokite kepimo popieriumi kvadratinę maždaug 23 cm diametro formą. Įdėkite košę į formą ir išlyginkite. Ataušinkite ir įdėkite į šaldytuvą sustingti. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. 
Vištieną išimkite iš marinato ir nusausinkite. Šiek tiek ją apskrudinkite iš abiejų pusių   keptuvėje ir įdėkite į kepimo skardą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite  apie 40 min.

Tuo tarpu pagaminkite sviestą.
Virtuvės kombaine sumaišykite kartu datulės, sviestą, citrinos sultis ir pipirus su druska (pagal skonį) iki gražios vientisos masės. Padėkite ant ištiestos maisto plėvelės ir suvyniokite suformuodami dešrą. Įdėkite į šaldytyvą sustingti. 

Likus maždaug 10 min. iki vištienos kepimo pabaigos išimkite kukurūzų košę iš formos ir su sausainių ar pyragėlių formele išpjaukite apskritimus. Patepkite juos aliejumi. Įkaitinkite grilio keptuvę ir apkepkite košę iš abiejų pusių kol jį gražiai apskrus. 

Iš šaldytuvo išimkite sviestą ir supjaustykite griežinėliais. 
Įdėkite į lėkštę košę, ant viršaus padėkite vištieną, o ant vištienos "patupdykite" sviestą. Skanaus. 




Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2005, It's not easy eating green



No comments:

Post a Comment