Monday, November 24, 2014

Moliūgo tortukas su virtu kondensuotu pienu





Moliūgo tortukas su virtu kondensuotu pienu



  • 200 g. cukraus
  • vieno apelsino nutarkuota žievelė
  • 400 g. moliūgo, supjaustyto gabaliukais
  • 4 kiaušiniai
  • 240 g. saulėgrąžų aliejaus
  • 250 g. miltų
  • 2 a.š. sodos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 3/4 a.š. prieskonių "meduolis"
  • 1 skardinė virto kondensuoto pieno
  • 150 g. grietinėlės
  • 125 g.  sūrio "philadelphia" 
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • pora saujų  paskrudintų ir susmulkintų žemės riešutų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 2 apvalias 23 cm diametro kepimo formas.

Tešla su Thermomiksu:

Įdėkite cukrų ir apelsino žievelę į thermomikso indą ir malkite 10 gr. 20 sek. Išimkite.
Įdėkite moliūgo gabaliukus ir malkite 6 sek. 5 gr. Išimkite.
Įdėkite kiaušinius, aliejų ir cukrų į indą ir plakite 30 sek. 5gr. 
Įberkite moliūgą ir maišykite 15 sek. 4 gr. 
Įberkite miltus, prieskonius bei kepimo miltelius ir sodą ir maišykite 4 sek. 6 gr. 


Tešla be thermomikso:

Virtuvės kombaine sumalkite cukrų iki pudros. Įdėkite apelsino žievelę ir malkite dar kelias sekundes. 
Susmulkinkite, arba smulkiai sutarkuokite moliūgą.
Su mikseriu suplakite kiaušinius, aliejų ir cukrų kol  visi ingredientai susijungs ir masė truputį padidės.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir prieskoniais.
Įmaišykite moliūgą, tada miltų mišinį. Maišykite tik tiek, kad visi ingredientai susijungtų.



Padalinkite tešlą 2 kepimo formoms po lygiai ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25-30 min., kol viršus taps tamsiai auksines spalvos, o medinis dantų krapštukas, įkištas į vidų ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 min. pastovėti kepimo formose. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

Jei virtas kondensuotas pienas yra labai kietas, tai pašildykite jį truputį garų vonelėje, kol jis taps minkštas ir lengvai tepamas. 

Suplakite kartu grietinėlę, sūrį ir cukraus pudrą iki purumo. 

Padėkite vieną tešlos "blyną" ant torto lėkštės, gausiai patepkite virtu kondensuotu pienu ir uždėkite kitą tešlos blyną. Lengvai prispauskite. Viršų aptepkite sūrio kremu ir pabarstykite riešutais. Skanaus. 


P.s. tortas skaniausias pastovėjęs keletas valandų. 



Įkvėpimas: tešla iš Thermomikso knygos " Kelionės su Thermomiksu" 

No comments:

Post a Comment