Tuesday, November 18, 2014

Moliūgų pyragas su spanguolėmis ir riešutais


Jau senai turiu šio pyrago receptą. Kepu ji kasmet (ir ne po kartą),  nes tai puikus ir būdas  skaniai sunaudoti moliūgo likučius. Žinote tą jausmą, kai prapjauni didžiulį moliūgą ir galvoji - "Ir kas toliau". Moliūgo kalnas stūkso prieš tave ir jo galiojimo laiko laikrodukas jau pradėjo tiksėti. Dažniausiai iškepu didelius moliūgo gabalus  orkaitėje ir pagaminu piure. 
Kai šaldytuve yra indelis su moliūgo piure, pagaminti kokį pyragą ar net virtinius galima labai greitai :) ir tai dažnai labai gelbėja (ypač gelbėja gaminant vakarienę). 
Su šiuo pyrago receptu labai lengva eksperimentuoti ir išgauti vis kitokius skonius. Galima dėti skirtingus riešutus ir jų mišinius, skirtingus džiovintus vaisius arba uogas, o taipogi galima paprastus miltus visai pakeisti rupiais...





Moliūgų pyragas su spanguolėmis ir riešutais



  • 1 stiklinė miltų
  • 1/2 stiklinė rupių kvietinių miltų
  • 1/2 kviečių gemalų
  • 1/2 stiklinės balto cukraus
  • 1/3 stiklinė rudo cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2-1 a.š. prieskonių "meduolis" 
  • 1,5 stiklinės moliūgo piure
  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 3/4 stiklinės džiovintų spanguolių arba 1 stiklinė šviežių
  • 1/2 stiklinė kokoso drožlių
  • 1/2 stiklinės graikiškų riešutų
  • sauja migdolų drožlių pabarstymui
  • 1 v.š. su kaupu rudo cukraus pabarstymui

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi stačiakampę keksų kepimo formą (ilgis maždaug 23 cm).
Jei naudojate džiovintas spanguoles, tai užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių brinkti. Nukoškite. 
Dubenyje sumaišykite miltus, gemalus, cukrų, sodą, druską ir prieskonius. Kitame dubenyje sumaišykite moliūgo piure, kiaušinius ir aliejų. Įdėkite moliūgo masę į dubenį su miltais ir greitai sumaišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų. Įberkite kokoso drožles, graikiškus riešutus, spanguoles ir išmaišykite.  
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 50-60 min. arba kol medinis iešmukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio, liks švarus.
10 min. iki kepimo pabaigos pabarstykite pyrago viršų cukrumi ir migdolų drožlėmis bei lengvai apipurkškite vandeniu (su vandens purkštuku). 
Ištraukite pyragą iš orkaitės ir palikite dar 15 min. pastovėti formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus. 


Įkvėpimas: My kitchen addiction


No comments:

Post a Comment