- 700 g. kalafiorų
- 1 v.š. džiovintų spanguolių
- 2 v.š. kedro riešutų
- 2 ančiuvių file
- sviestas kepimui
- aliejus kepimui
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1/3 stiklinės duonos (baltos) trupinių arba džiūvėsių
- 1-2 kebeliai daržovių sultinio
- druska ir pipirai
- virti makaronai (tokie, kokius mėgstate)
Kalafiorus padalinkite į nedidelius žiedynus. Užvirkite puode vandenį, įmeskite sultinio kubelius ir išmaišykite. Suberkite kalafiorus ir virkite 10-15 min. ant mažos ugnies. Kalafiorai turi būti beveik išvirti.
Aš darau taip :) sudedu kalafiorus ir sultinio kubelius į servofiksą ir užpilu verdančiu. Uždarau ir palieku 15-20 min. Nukošiu.
Spanguoles užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 min. išbrinkti. Nukoškite.
Virtuvės kombaine arba blenderyje sumalkite spanguoles, riešutus ir ančiuvių filė iki pastos.
Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite.
Duonos trupinius apkepkite/paskrudinkite su šaukštu sviesto. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Įkaitinkite keptuvę su pora šaukštų sviesto ir šlakeliu aliejaus. Apkepkite kalafiorus. Pasūdykite pagal skonį.
Tuo pat metu įkaitinkite dar dvi keptuves - vieną mažą, kitą - didesnę. Įpilkite aliejaus ir mažesnėje apkepkite svogūnus ir česnaką, kol jie suminkštės, o didesnėje - makaronus, iki jie gražiai apskrus.
Sumaišykite svogūnus su riešutų pasta ir duonos trupiniais.
Įdėkite į lėkštę kalafiorus ir pabarstykite juos riešutiniu pagardu. Pateikite kartu su makaronais. Skanaus.
Įkvėpimas: Food and Wime annual cookbook 2005
No comments:
Post a Comment