Wednesday, November 12, 2014

Vištienos krūtinėlė su špinatais, porais ir makaronais





Vištienos krūtinėlė su špinatais, porais ir makaronais



  • 1/2 stiklinės balto sauso vyno
  • žiupsnis šafrano
  • 2 v.š. aliejaus
  • 4 vištienos krūtinėlės
  • druska ir pipirai
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 didele skiltelė česnako, smulkiai sukapota
  • 3 dideli porai (tik balta dalis) supjaustyti griežinėliais
  • 1 stiklinė vištienos sultinio
  • 1 lauro lapas
  • 1/2 stiklinės grietinėlės
  • 4 didelės saujos špinatu, supjaustytų
  • 2 a.š. Dijon garstyčių
  • puse pakelio spaghetti makaronų


Šiek tiek pašildykite baltą vyną ir sumaišykite jį su šafranu.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Išimkite.

Išlydykite sviestą keptuvėje ir įberkite porus. Kepkite juos keletą minučių ant vidutinės ugnies kol suminkštės. Įberkite česnaką ir kepkite dar porą minučių. Įpilkite vyną su šafranu ir kelias minutes patroškinkite. Tada įpilkite vištienos sultinį ir įdėkite lauro lapą. Užvirkite ir grąžinkite vištieną į keptuvę. Troškinkite ant vidutines ugnies 10-15 min. kol vištiena išvirs. 
Tuo tarpu išvirkite ir nukoškite makaronus.
Išimkite vištieną iš keptuvės į pašildytą (šiltą) lėkštę.
Įpilkite į keptuvę grietinėlę ir virkite kol padažas sutirštės (apie 4 min.) Įberkite špinatus ir virkite tik kol jie nuvys/suminkštės. Tada įmaišykite garstyčias bei paskaninkite druska ir pipirais. Įmaišykite makaronus ir vištieną. Skanaus. 




Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2005

No comments:

Post a Comment