Thursday, November 20, 2014

Riešutinės juostelės su aviečių uogienės pertepimu





Riešutinės juostelės su aviečių uogienės pertepimu



  • 180 g. cukraus
  • 300 g. sviesto
  • 500 g. miltų
  • pora žiupsnių druskos
  • 3 kiaušiniai (bendras svoris 150 g.)
  • 150 g. riešutų (aš naudojau žemės riešutus)
  • aviečių uogienė (tiršta) pertepimui

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.


Thermomiksas:

Įdėkite riešutus į thermomikso indą ir sumalkite 4 sek. 6 gr. Išimkite.
Įdėkite cukrų į thermomikso indą ir malkite 20 sek. 10 gr.  Išimkite cukrų ir įdėkite atgal pusę (pasverkite).
Įdėkite 150 g. sviesto ir plakite 10 sek. 6 gr. 
Įberkite 250 g. miltų, žiupsnį druskos, ir 75 g. kiaušinio. (3 kiaušinius suplakite greitkratyje - taip bus lengviau pasverti 75 g., arba naudokite XL dydžio kiaušinius) ir kapokite 10 sek. 6 gr. 
Išimkite tešlą iš thermomikso ir pakartokite ta patį su likusia puse ingredientų. 
Iškočiokite vieną pusę tešlos plonai ant kepimo popieriaus arba silikoninio kepimo padėkliuko į stačiakampį. Jei jums patogiau, tai galite naudoti stačiakampę kepimo formą - tada perkelkite iškočiotą tešlos lakštą į kepimo skardą. Patepkite tešlą gausiai uogiene (tik nepaskandinkite tešlos uogienėje). Iškočiokite antrą tešlos dalį į tokį pat stačiakampį ir atsargiai perkelkite jį ant pirmo. Pabarstykite viršų riešutais ir lengvai juos įspauskite į tešlą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 min. arba kol tešla taps gražios auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Dar šiltą supjaustykite juostelėmis. Skanaus.






Įkvėpimas: Arojos thermomikso receptai (rugsėjis 2012)

2 comments: