- 180 g. cukraus
- 300 g. sviesto
- 500 g. miltų
- pora žiupsnių druskos
- 3 kiaušiniai (bendras svoris 150 g.)
- 150 g. riešutų (aš naudojau žemės riešutus)
- aviečių uogienė (tiršta) pertepimui
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Thermomiksas:
Įdėkite riešutus į thermomikso indą ir sumalkite 4 sek. 6 gr. Išimkite.
Įdėkite cukrų į thermomikso indą ir malkite 20 sek. 10 gr. Išimkite cukrų ir įdėkite atgal pusę (pasverkite).
Įdėkite 150 g. sviesto ir plakite 10 sek. 6 gr.
Įberkite 250 g. miltų, žiupsnį druskos, ir 75 g. kiaušinio. (3 kiaušinius suplakite greitkratyje - taip bus lengviau pasverti 75 g., arba naudokite XL dydžio kiaušinius) ir kapokite 10 sek. 6 gr.
Išimkite tešlą iš thermomikso ir pakartokite ta patį su likusia puse ingredientų.
Iškočiokite vieną pusę tešlos plonai ant kepimo popieriaus arba silikoninio kepimo padėkliuko į stačiakampį. Jei jums patogiau, tai galite naudoti stačiakampę kepimo formą - tada perkelkite iškočiotą tešlos lakštą į kepimo skardą. Patepkite tešlą gausiai uogiene (tik nepaskandinkite tešlos uogienėje). Iškočiokite antrą tešlos dalį į tokį pat stačiakampį ir atsargiai perkelkite jį ant pirmo. Pabarstykite viršų riešutais ir lengvai juos įspauskite į tešlą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 min. arba kol tešla taps gražios auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Dar šiltą supjaustykite juostelėmis. Skanaus.
Įkvėpimas: Arojos thermomikso receptai (rugsėjis 2012)
Tikrai reikalingi 500g druskos? :)
ReplyDelete500g. miltų :) ačiū :)
Delete