Thursday, November 27, 2014

Moliūgo varškės pyragas su naminiais saldainiais "Karvutė"






Moliūgo varškės pyragas su naminiais saldainiais "Karvutė"


Tešla:


  • 130 g. sviesto, supjaustyto gabaliukais
  • 1 a.š. citrinos žievelės (nutarkuodami neužkabinkite balto sluoksnio, nes jis kartus)
  • 50 g. rudo arba mesalos cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 a.š (nubraukti) malto cinamono
  • 2 a.š. (nubraukti) malto imbiero
  • žiupsnis druskos
  • 160 g. miltų
  • 75 g. migdolų riešutų
  • 75 g. graikiškų arba kitų jums patinkančių riešutų

Įdaras:

  • 500 g. švielnios varškės
  • 340 g. moliūgo piure
  • žiupsnis druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 1 pakelis pudingo arba 40 g. krakmolo
  • 140 g. cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. prieskonių mišinio "Meduolis" 
  • 1 a.š. malto cinamono





Pastaba: Receptas pateiktas gaminant su Thermomiksu (daugiafunkcinis virtuvės kombainas). Skliausteliuose bus pateiktas gaminimo būdas be thermomikso.

Thermomiksas:

Tešla:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 23 cm diametro kepimo formos dugną, o šonus ištepkite sviestu. 

Įdėkite cukrų, sviestą, citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą į thermomikso indą ir ištirpinkite 3 min. 37 C. 2 gr.  (Įdėkite į puodą cukrų, sviestą, citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą ir kaitinkite kol ištirps sviestas ir cukrus)
Įdėkite visus likusius ingredientus į thermomikso indą ir malkite 15 sek. 6 gr. Tešla bus trupinių konsistencijos. (Į virtuvės kombaino indą sudėkite ištirpintą sviestą ir visus likusius tešlos ingredientus ir malkite vidutiniu greičiu kol tešla taps trupinių konsistencijos).
Išimkite 1 stiklinę trupinių ir atidėkite į šalį. Aš įdėjau į šaldytuvą. 
Likusią tešlą įdėkite į kepimo formą ir suspauskite, suformuodami padrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 18min. arba kol pagrindas taps auksinės spalvos. Išimkite ir atvėsinkite. 

Įdaras:

Įkaitinkite orkaitę į 160 C. (be venteliaroriaus). Įpilkite į porą nedidelių indelių (kuriuos galima naudoti orkaitėje) šilto vandens. 
Įdėkite visus įdaro ingredientus į thermomikso indą ir malkite 20 sek. 7 gr. (Sudėkite visus įdaro ingredientus į virtuvės kombaino indą ir malkite kol masė pasidarys vientisos konsistencijos)
Įdėkite įdarą į kepimo indą. išlyginkite viršų ir pabarstykite likusiais tešlos trupiniais. Pašaukite kepimo indą į orkatitę kartu su indeliais su vandeniu ir kepkite 1 val. Tada išimkite indelius su vandeniu ir padidinkite temperatūrą iki 180 C. su ventiliatoriumi. Kepkite dar 10-15 min. kol viršus apskrus. Išjunkite orkaitę ir šiek tiek pravėrę dureles  palikite pyragą orkaitėje dar 30 min.. Išimkite ir atvėsinkite. Įdėkite porai valandų į šaldytuvą, nes jis skaniausias vėsus. Papuoškite saldainiais. Skanus. 





Įkvėpimas: Tenina 


No comments:

Post a Comment