Moliūgo varškės pyragas su naminiais saldainiais "Karvutė"
Tešla:
- 130 g. sviesto, supjaustyto gabaliukais
- 1 a.š. citrinos žievelės (nutarkuodami neužkabinkite balto sluoksnio, nes jis kartus)
- 50 g. rudo arba mesalos cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 2 a.š (nubraukti) malto cinamono
- 2 a.š. (nubraukti) malto imbiero
- žiupsnis druskos
- 160 g. miltų
- 75 g. migdolų riešutų
- 75 g. graikiškų arba kitų jums patinkančių riešutų
Įdaras:
- 500 g. švielnios varškės
- 340 g. moliūgo piure
- žiupsnis druskos
- 3 kiaušiniai
- 1 pakelis pudingo arba 40 g. krakmolo
- 140 g. cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 a.š. prieskonių mišinio "Meduolis"
- 1 a.š. malto cinamono
Thermomiksas:
Tešla:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 23 cm diametro kepimo formos dugną, o šonus ištepkite sviestu.
Įdėkite cukrų, sviestą, citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą į thermomikso indą ir ištirpinkite 3 min. 37 C. 2 gr. (Įdėkite į puodą cukrų, sviestą, citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą ir kaitinkite kol ištirps sviestas ir cukrus)
Įdėkite visus likusius ingredientus į thermomikso indą ir malkite 15 sek. 6 gr. Tešla bus trupinių konsistencijos. (Į virtuvės kombaino indą sudėkite ištirpintą sviestą ir visus likusius tešlos ingredientus ir malkite vidutiniu greičiu kol tešla taps trupinių konsistencijos).
Išimkite 1 stiklinę trupinių ir atidėkite į šalį. Aš įdėjau į šaldytuvą.
Likusią tešlą įdėkite į kepimo formą ir suspauskite, suformuodami padrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 18min. arba kol pagrindas taps auksinės spalvos. Išimkite ir atvėsinkite.
Įdaras:
Įkaitinkite orkaitę į 160 C. (be venteliaroriaus). Įpilkite į porą nedidelių indelių (kuriuos galima naudoti orkaitėje) šilto vandens.
Įdėkite visus įdaro ingredientus į thermomikso indą ir malkite 20 sek. 7 gr. (Sudėkite visus įdaro ingredientus į virtuvės kombaino indą ir malkite kol masė pasidarys vientisos konsistencijos)
Įdėkite įdarą į kepimo indą. išlyginkite viršų ir pabarstykite likusiais tešlos trupiniais. Pašaukite kepimo indą į orkatitę kartu su indeliais su vandeniu ir kepkite 1 val. Tada išimkite indelius su vandeniu ir padidinkite temperatūrą iki 180 C. su ventiliatoriumi. Kepkite dar 10-15 min. kol viršus apskrus. Išjunkite orkaitę ir šiek tiek pravėrę dureles palikite pyragą orkaitėje dar 30 min.. Išimkite ir atvėsinkite. Įdėkite porai valandų į šaldytuvą, nes jis skaniausias vėsus. Papuoškite saldainiais. Skanus.
Įkvėpimas: Tenina
No comments:
Post a Comment