Thursday, March 3, 2016

Spaghetti alle Vongole Veraci







Makaronai su Midijomis



  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1,3 kg midijų
  • sauja petražolių, susmulkintų
  • 2/3 stiklinės balto sauso vyno
  • 2 v.š. brendžio
  • druska ir pipirai
  • 1 v.š. tarkuoto parmezano sūrio 
  • 450 g spagečių

Midijas  nuvalykite ir išplaukite. Jei yra atsivėrusių midijų, suspauskite jas, kad užsidarytų ir  palikite minutei. Jei midija užsiveria, galite ja naudoti, jei ne, tada ją išmeskite. 
Įkaitinkite keptuvę su 5 v.š. aliejaus ir 1 min. pakepinkite česnaką su 1/2 petražolių. Įdėkite midijas, uždenkite dangčiu ir kepkite 1 min.  Įpilkite alkoholį ir virkite (neuždengiant) kol alkoholis išgaruos - 2-3 min. Uždenkite dangčiu ir gaminkite dar 3 min., kartas nuo karto lengvai pakratant keptuvę. Nuimkite dangti ir dar 1-2  min. gaminkite.
Kol gaminsite midijas išvirkite makaronus ir nukoškite juos. Grąžinkite juos į puodą ir įdėkite midijas su visų skysčiu iš keptuvės, 1 v.š. aliejaus, parmezano sūrį, petražoles ir druską pagal skonį. Išmaišykite ir virkite dar 1 min. Pateikite iš karto. Skanaus.

Įkvėpimas: Savour Magazine Cooks "Authentic Italian"



No comments:

Post a Comment