Kai parduotuvėse būna akcija šaldytoms krevetėms, priperku jų daugiau ir tada galva neskauda "ką gaminti", nes vakare ištrauki, palieki atitirpti šaldytuve ir kitą dieną greitai pagamini super skanų patiekalą.
Krevetės su apelsinų padažu ir salierų piure
Salierų piure:
- 2 saliero šaknys
- kelios bulvės
- grietinėlė
- sviestas
- druska
Salierą ir bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sudėkite juos į greitpuodį ir įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite gabaliuką sviesto (apie 40 g) ir dapilkite grietinėlės tiek, kad daržovės būtų beveik apsemtos. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Uždarykite su dangčiu ir pakelkite puode spaudimą. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 30 min. Atidarykite puodą ir sublenderiuokite piure. Pateikite kartu su krevetėmis. Skanaus.
Krevetės su apelsinų padažu
- 1,5 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 3 v.š. rudo cukraus
- 2 v.š. sojos padažo
- 2 apelsinų nutarkuota žievelė (be baltos dalies)
- 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
- 900 g krevečių (nuluptų)
- druskai ir pipirai
- sauja petražolių - smulkiai sukapotų
Apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą sumaišykite puode, užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15 min. kol padažas sutirštės (jo kiekis sumažės maždaug dvigubai). Įmaišykite žievelę.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iškepkite krevetes, paskaninkite jas druska bei pipirais ir sumaišykite su padažu. Įmaišykite petražolės.
Pastaba: padažą galima padaryti aštrų - įpilkite pagal skonį tabasco padažo.
Įkvėpimas: Food and Wine Annual cookbook 2015; Chefsteps; Cindy's Table
No comments:
Post a Comment