Krevečių ir žirnelių risotto
- 1 didelis svogūnas
- 1 stiebas saliero
- 2 skiltelės česnako
- aliejus kepimui
- 5 stiklinės verdančio žuvies sultinio (arba 4 stiklinės vištienos sultinio 1 stiklinė žuvies padažo)
- žiupsnis šafrano
- 1,5 stiklinės risotto ryžių
- druska ir balti malti pipirai
- 1 stiklinė balto vyno
- 450 g krevečių
- 1 stiklinė šaldytų žirnių
- 1 stiklinė tarkuoto Džiugo sūrio
- 1 v.š. citrinų sulčių
Krevetes nėra būtina apkepti, bet aš apkepu. Kol gaminasi risotto apkepu jas - įkaitinu keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepu krevetes, paskaninu druska ir įpilu šlakelį konjako arba brendžio. Iš karto padegu, o kai ugnis užgęsta, išimu krevetes iš keptuvės.
Svogūną, česnaką ir salierą smulkiai sukapokite virtuvės kombaine.
Įkaitinkite gilią keptuvę arba puodą ir įpilkite aliejaus, įdėkite svogūnų mišinį ir keletą minučių apkepkite kol suminkštės. Įdėkite šafraną, druską, pipirus ir apkepkite 30 sek. Įdėkite ryžius ir apkepkite juos keletą minučių beveik visą laiką maišant. Įpilkite vyną ir išmaišykite, virkite kol vynas išgaruos. Įpilkite samtį karšto sultinio ir išmaišykite, virkite ant vidutinės ugnies kartas nuo karto maišant kol skystis susigers. Tada įpilkite dar samtį ir taip pat virkite kol ryžiai išvirs. Nepamirškite maišyti, tai tikrai svarbu risotto konsistencijai ir skoniui. Su paskutiniu sultinio samčiu įdėkite krevetes ir žirnius. Virkite taip apie 5 min. Išjunkite ugnį, įmaišykite 3/4 stiklinės sūrio ir citrinų sultis (galima dar įdėti gabalą sviesto, konsistencija bus labiau kreminė) . Uždenkite ir palikite pastovėti 5 min. Išmaišykite ir pateikite pabarstę likusiu sūriu. Skanaus.
Įkvėpimas: EatingWell
No comments:
Post a Comment