Monday, March 21, 2016

Bretoniški sausainiai pagal Ch. Michalak

Dar vienas Bretoniškų sausainių receptas į kolekciją. Maniau, kad jau turiu jų pakankamai, bet niekada nesakyk niekada. :-) Net nemaniau kad jų tiek gali būti, bet dabar kur nepasisuku, vis užtaikau ant Bretoniškos tešlos. O visai nesenai ieškojau jos recepto ir, tiesa pasakius, negalėjau rasti.  Ch. Michalak labai mėgsta ją panaudoti kaip padą pyragams, arba kaip ingredientą trapiam sluoksniui tortui, tartui ar pyragui. 
Šis receptas išsiskiria tuo, kad jame yra labai mažai kepimo miltelių. Tiesiog dažniausiai jų būna tikrai nemažai (jei nepasakyti daug). Jie gal šiek tiek mažiau puresni nei kiti Bretoniški sausainiai ir gal man labiau patiktų, jei jie būtų trapesni. Bet visiems kitiems jie labai patiko :-) Todėl tai - skonio reikalas :-) Kepiau iš karto iš dvigubos normos. Dalį panaudojau obuolių tatino padui, labai tiko ir patiko :-) Rekomenduoju išbandyti. 







Bretoniški sausainiai pagal Ch. Michalak





  • 4 tryniai
  • 100 g cukraus
  • 125 g minkšto  sviesto
  • 125 g miltų
  • 2 g druskos
  • 1 g kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto 
  • 2 citrinų žievelė - nutarkuota su smulkia tarka be baltos dalies

Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.



Įkaitinkite  orkaitę iki 200 C. (aš kepiau 180 C su ventiliatoriumi). Paruoškite keksiukų formeles (geriausia silikonines, nes iš jų lengviausia vėliau išimti sausainius).


Virtuvės kombaine suplakite trynius  su cukrumi iki purumo. 
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite. Sumaišykite su citrinų žievelę ir druska. 
Įdėkite į trynių masę sviestą, miltus bei vanilės ekstraktą ir pakeiskite priedą į K formos lopetėlę/mentelę. Iš pradžių išmaišykite lėtai, o vėliau padidinkite greiti ir viską gerai išmaišykite. Tešla bus labai minkšta. Įdėkite tešlą į konditerinį maišiuką ir išspauskite tešlą į formeles, užpildydami jas iki maždaug 1 cm storio, išlyginkite viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 -20 min. arba kol sausainiai taps tamsiai auksinės spalvos. Geriausia juos stebėti, nes laikas priklausys nuo jų storio ir jūsų orkaitės. Ištraukite sausainius iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo formoje. Išimkite ir laikykite sandariame inde. Skanaus. 

Įkvėpimas: France2.fr ; Video

No comments:

Post a Comment