Sunday, June 5, 2016

Sausainiai su šokolado gabaliukas


Nors pastaruoju metu galvoje buvo visokie traškus vafliai, kurie tiktu prie naminiu ledu, kurie nors kažkiek atgaivintu per tuos karsčius, bet visgi nepamirštu ir paprastu skaniu sausainiu. Kurie dabar, atvėsus orams, labai tiks prie arbatos. 






Sausainiai su šokolado gabaliukas (P. Herme receptas)




  • 120 g karijų arba makadamijos riešutų - sukapotu vidutinio dydžio gabaliukais
  • 240 g juodo šokolado - sukapoto (rekomenduojama Gaunaja 70 proc. Valrhona)
  • 150 g minkšto sviesto
  • 5 g fleur de sel druskos
  • 240 g rudo minkšto cukraus
  • 75 g kiaušinių
  • 225 g miltų
  • 1 a.š. ( 5 g) kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. ( 1,5 g) sodos

Sumaišykite ir persijokite miltus, sodą ir kepimo miltelius. 
Virtuvės kombaine su K formos mentelę (o jei ji aptraukta silikonu ar guma tai puiku) suplakite sviesta iki kreminis konsistencijos. Įberkite druską ir cukrų ir suplakite iki purumo. Įdėkite kiaušinį ir gerai suplakite ( 3 min). Įberkite miltų mišinį, riešutus ir šokoladą. Maišykite 2 min mažu greičiu iki vientisos konsistencijos. 

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite porą kepimo skardu su kepimo popieriumi. 
Rankas patepkite šiek tiek aliejumi, kad neliptu tešlą. Suformuokite vidutinio dydžio rutuliukus (apie 30 g kiekvienas) ir sudėkite į kepimo skardą, paliekant nemaža tarp ju atstumą nes kepdami sausainiai prasiplės. Prieš pašaunant į orkaitę šiek tiek su delnu priplokite/ praplatinkite sausainius. Kepkite 12 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus





Įkvėpimas: P. Herme Pastries

No comments:

Post a Comment