Monday, June 6, 2016

Aguonų sausainiai


Spintos durelės vos užsidaro ir iš už jų nuolatos kažkas kyšo, bet nuuuu, nėra ką apsirengti. Tiesiog NĖRA. Sunku pasakyti ką visi šitie rūbai čia daro, galbūt jie net ne apsirengimui skirti, o kabėjimui spintoje. Pažįstamas jausmas? Man tai pažįstamas, bet jis susijęs ne su rūbais, o su... na taip, su receptais (na gal dar su kepimo formomis ir kitais rakandais). Šią savaitę mano tėčio gimtadienis ir aš beviltiškai bandau sugalvoti koki tortą jam iškepti. Ne, jis neturi mėgstamo. Kaip jis gali turėti mėgstamą jei visą laiką ragauja kažką naujo? Aplink mane yra tonos atidėtų, pažymėtų ir labai norėtų receptų, o mano galvoje balaganas. Nežinau ko noriu... Visi geri ir nuostabus bet... na gal tas ir blogai, kad visi geri, o reikia tik vieno. O, gal, gal visgi paklausti jo, ko jis norėtų (ok, staigmenos efektas būtų paaukotas) ir iškepti tai, ko jis paprašys net jei man tai nepatiks (let's say kad varškės pyragas gimtadieniui ne visai tai ką norėčiau kepti). 

Na, o kol kas parašau sausainių su aguonomis receptą. Jis gan paprastas (ir be kiaušinių - valio sakys tie, kurie jiems alergiški arba tiesiog namuose jų dabar neturi), bet tikrai vertas dėmesio. Ypač jei mėgstate aguonas. 




Aguonų sausainiai




  • 100 g minkšto sviesto
  • 75 g cukraus
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 100 g sumaltų aguonų (aš sumaliau su virtuvės kombainu)
  • 300 g miltų
  • 1/4 a.š. sodos
  • žiupsnis druskos

Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. 


Miltus sumaišykite su soda ir persijokite.
Sumaišykite sviestą su cukrumi iki vientisos konsistencijos. Įdėkite jogurtą ir išmaišykite (neplakite, o tiesiog išmaišykite) iki vientisos konsistencijos. 
Įmaišykite aguonas ir druską, tada įberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Tešlą maišykite kuo trumpiau, kitaip sausainiai gausis kieti. 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi. 
Iškočiokite tešlą plonai ir su sausanių formelėmis išpjaukite sausainius. Sudėkite juos į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 12 min. Išimkite ir ataušinkite ant grotelių. Sausainiai iš karto bus minkšti, bet sukietės kai atauš. 
Skanaus






2 comments:

  1. O jei nemalus aguonu, kaip manote?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rekomenduoju aguonas sumalti, jei neturite virtuves kombaino tai galima su kavos maluneliu (kaip daug kas anksciau dare). Nemaltos aguonos gali pakeisti tiek sausainiu skoni tiek tekstura. Bet aisku jus galite bandyti...

      Delete