Monday, June 27, 2016

Madeleines pagal Ch. Felder

Praeita savaitė buvo gan įtempta, todėl pradėsime nuo paprasto bet širdžiai mielo receptuko - medeleines. 







Madeleines pagal Ch. Felder



  • 3 kiaušiniai
  • 130 g cukraus
  • 3 v.š. medaus
  • 60 ml pieno
  • 200 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnis druskos

Tešlą gaminkite iš vakaro, nes ji turi pastovėti per nakti šaldytuve ir subręsti. 

Sviestą supjaustykite kubeliais ir įdėkite į puodą. Išlydykite ir virkite kol jis taps gintarinės spalvos (arba tamsiai auksinės).  Nuimkite nuo ugnies. Po virtuvę pasklis nuostabus riešutų kvapas. Ataušinkite sviestą iki maždaug 40 C.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite. 
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, medų, pieną, vanilės ekstraktą, druską ir miltų mišinį. Tadą įmaišykite sviestą. Uždenkite dubenį su tešla dangčiu ir įdėkite nakčiai į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 240 C. Patepkite madeleines kepimo formą svietu ir įdėkite 5 min. į šaldiklį. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį arba švirkštą su paprastu apvaliu plačiu antgaliu (arba tiesiog nukirpkite konditerinio maišelio galiuką). Tai nėra būtina, tiesiog taip lengviau pripildyti madeleines kepimo formeles tešla. Kepimo formą maždaug iki pusės pripildykite tešla. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 6 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 200 C. ir kepkite dar 4 min. Viskas priklauso nuo jūsų turimų formelių dydžio, todėl stebėkite madeleines. Jos turi būti gražios auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės, išverskite iš formų ant grotelių ir atvėsinkite. Pateikite šiltas :-) arba ataušinkite iki kambario temperatūros. 




Įkvėpimas: Fleur2t.canalblog.com

2 comments:

  1. Laba diena, aciu uz skanius receptus. Noriu paklausti, ar jus kepate silikoninese formelese? Ir kiek is sito kiekio iseina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki, aciu kad skaitote :) Madeleines kepu metalinese formelese. As daznai kepu iskarto is dvigubo kiekio tai dabar kazkaip net susimasciau kiek cia gaunasi is vieno... kazkur apie 12-15 dideliu madeleines.

      Delete