Plėšomos bandelės
- Pora bulvių (apie 170 g) - nuskustų
- 1 stiklinė pieno
- 115 g sviesto (kambario temperatūros)
- 1,5 stiklinės miltų (I)
- 4,5 a.š. sausų mielių
- 3 v.š. cukraus
- 2 kiaušiniai, lengvai suplakti kad susijungtų
- 1 trynys
- 2,75 stiklinės miltų (II)
- 1 a.š. druskos
Bulvės išvirkite, nukoškite ir sugrūskite su bulvių grūstuvu.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite 3/4 stiklinės bulvių košės ir sviestą, įpilkite pieną ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Įberkite miltus (I), mieles, cukrų ir porą minučių minkykite tešlą su kabliu. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30 min. Įberkite likusius miltus (II), kiaušinius, trynį bei druską ir minkykite tešlą apie 5 min., kol ji taps elastinga (jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų). Suformuokite tešlą į kamuolį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite dangčiu (nesandariai) ir palikite 30 min. - 1 val. pakilti šiltoje vietoje. Tešla turi beveik padvigubėti.
Tešlą, lengvai, porą kartų apminkykite ir padalinkite į 18 daliu.
Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą arba skardą. Aš naudojau 23*33 cm stačiakampę kepimo formą.
Suformuokite iš tešlos bulkutes ir sudėkite jas į kepimo formą vieną šalia kitos. Viršų patepkite aliejumi, uždenkite ir palikite pakilti, iki jos pakils maždaug dvigubai. Vėl patepkite jas aliejumi (arba galima ir išlydytu sviestu), pabarstykite žiupsniu druskos ir pašaukite į įkaitintą iki 200 C. orkaitę. Kepkite kol jos taps tamsiai auksinės spalvos - maždaug 15-20 min. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. pastovėti kepimo formoje, tada atsargiai išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių. Skanaus.
Įkvėpimas: Bon appetit Magazine
No comments:
Post a Comment