3 kvapai, kurie vienas po kito pasklis po jūsų virtuvę ir sužadins apetitą: kepantis česnakas, rūkyta paprika (kvepia iš tiesų dieviškai gardžiai) ir ožkos sūris su kmynais.
Jums bus sunku patikėti, kad valgote perlines kruopas :D tik perlines kruopas :) Pastebėjau, kad pas mus jos nėra labai jau populiarios. Man jos irgi buvo šiokia tokia naujiena, nes anksčiau perlinės kruopos man asocijavosi tik su sriuba su raugintu agurku:)
Užsienyje jie, matyt, neturi tokios sriubos:) bet užtat turi begalę receptų su perlinėmis kruopomis, o pastaruoju metu jos labai išpopuliarėjo. Kiekviename kulinariniame žurnale vis išlenda koks nors įdomus receptas su jomis. Kartas nuo karto vis kažką pagaminu ir kaskart įsitikinu, kokios nuostabios tos perlinės kruopos.
Jums bus sunku patikėti, kad valgote perlines kruopas :D tik perlines kruopas :) Pastebėjau, kad pas mus jos nėra labai jau populiarios. Man jos irgi buvo šiokia tokia naujiena, nes anksčiau perlinės kruopos man asocijavosi tik su sriuba su raugintu agurku:)
Užsienyje jie, matyt, neturi tokios sriubos:) bet užtat turi begalę receptų su perlinėmis kruopomis, o pastaruoju metu jos labai išpopuliarėjo. Kiekviename kulinariniame žurnale vis išlenda koks nors įdomus receptas su jomis. Kartas nuo karto vis kažką pagaminu ir kaskart įsitikinu, kokios nuostabios tos perlinės kruopos.
Perlinių kruopų risotto su ožkos sūriu
- 200 g. perlinių kruopų
- 30 g. sviesto
- keletas šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 salierų stiebai
- 4 skiltelės česnako
- 2 maži svogūnai
- 4 šakelės čiobrelių
- 1/2-1 a. š. rūkytos paprikos
- 1 lauro lapas
- 1 a.š. tarkuotos citrinos žieveles
- žiupsnis čili pipirų
- viena skardinė konservuotu pomidoru (400 g.)
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 700 ml. daržovių sultinio
- 1 v. š. kmynu (aš naudojau egiptietiškus kmynus)
- keletas šakelių raudonėlių
- druska ir pipirai
Perlines kruopas gerai nuplaukite ir nukoškite.
Salierus, svogūnus ir česnakus supjaustykite griežinėliais.
Atidarykite skardinę pomidorų ir su virtuvės kombainu susmulkinkite juos su pomidorų pasta.
Įkaitinkite gilią keptuvę arba keramikinį ar ketaus puodą su sviestu ir 2 v. š. aliejaus, pakepinkite salierus ir svogūnus kol suminkštės. Gale įdėkite ir kartu apkepkite česnakus.
Įdėkite į puodą perlines kruopas, čiobrelius, rūkytą papriką, lauro lapą, citrinos žievelę, 1/2 a. š. druskos, čili pipirus, smulkintus pomidorus ir įpilkite sultinį. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies, kartas nuo karto pamaišant (kaip ir ryžių risotto) 45 min., kol perlinės kruopos išvirs ir beveik visas skystis susigers.
Įdėkite risotto į dubenėlius, uždėkite porą gabaliukų ožkos sūrio, pabarstykite kmynais ir raudonėlių lapais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pateikite.
Skanaus.
Įkvėpimas: Yotam Ottolenghi "Jerusalem"
No comments:
Post a Comment