Monday, June 9, 2014

Karšta jogurtinė sriuba su vištiena ir kukurūzais

Man labai patinka jogurtinės sriubos, nes jos švelnios, su lengva rūgštele, lengvos ir skanios. O šita patinka dar ir todėl, kad tai puikus ir skanus būdas sunaudoti likusią nuo vakar keptą vištieną. :) 
Vakar kepiau vištieną tešloje ir dviese (na gerai, dviese su puse) mes jos nesudorojome :) Šiandien, be abejo, norisi kažko kito :) žinojau, kad jei kažko nesugalvosiu, tai ji tiesiog liks tūnoti užmiršta šaldytuve, kol po savaitės aš ją netyčia surasiu ir tyliai atsidusiu... Laimingo atsitiktinumo dėka įkvėpimo ilgai laukti nereikėjo :) atidariau ant stalo, po ranka gulinčią knygą ir pirmas receptas pataikė kaip pirštu į akį :D




Karšta jogurtinė sriuba su vištiena ir kukurūzais



  • 250 - 400 g. keptos, virtos arba kaip nors kitaip paruoštos vištienos
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 100 g. ryžių
  • 1/2 stiklinės kukurūzų
  • 500 g. graikiško arba turkiško jogurto
  • 2 a.š. kukurūzų krakmolo
  • 60 ml. vandens
  • 1 suplaktas kiaušinis
  • druska ir pipirai
  • sauja smulkiai supjaustytų mėtų lapelių 

Puode užvirkite vištienos sultinį ir įberkite ryžius. Virkite ant mažos ugnies 30 min., kol ryžiai pradės skilti ir sriuba ims tirštėti. Įberkite kukurūzus. 
Jogurtą lengvai suplakite dubenyje su plakimo šluotele. Krakmolą sumaišykite su vandeniu. Įmaišykite krakmolą ir kiaušinį į jogurtą. Įpilkite samtį sriubos į dubenį su jogurtu ir išmaišykite, pakartokite porą kartų (dar porą šaukštų). Tada supilkite jogurto mišinį atgal į puodą ir virkite ant vidutinės arba mažos ugnies 10 min., kartas nuo karto maišant, bet tik į vieną pusę (pvz. pagal laikrodžio rodyklę). Neužvirkite sriubos, nes jogurto mišinį gali sutraukti ir sriuba susisluoksniuos. 
Tuo tarptu smulkiai supjaustykite vištieną ir sumaišykite ją su mėtomis. Įberkite ją į sriubą ir pagardinkite viską druska ir pipirais. Įpilkite sriubą į lėkštę ir paskaninkite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Skanaus




Įkvėpimas: Greg and Lucy Malouf  "Turquoise" 

No comments:

Post a Comment