Thursday, June 12, 2014

Subalansuota vyrams, bet tinka ir moterims - Pica ir makaronų štrudelis


Kartais mane aplanko įkyrūs maisto vaizdiniai. Gal jau tai koks nors simptomas..? Va, nuo ryto pradeda šmėkščioti skanios picos vaizdai, apie pietus atrodo, kad jau ir užuodi tą skanią picą:) Bet vat, nėra ūpo ir jėgų ruošti mielinę tešlą. Na nėra ir viskas. O pica vis nenurimsta...vaidenasi. Galų gale pasiduodi ir supranti, kad ir ką pagamintum, vistiek viduje liks nepasitenkinimas, jog tai - NE PICA. Todėl imi ir paruoši picos padą be mielių. Kai tą padą "apčiupinėji", supranti, kad iš jo išeis puikus štrudelis, reikia tik įdarą sugalvoti :) Mano vyras yra makaronų fanas :) todėl toli neieškosim :) Šiandien pagerbsim vyrus :)
Pica gaunasi nebloga :) bet štrudelis! štrudelis iš viso fantastika!






Pica (be mielių) ir makaronų štrudelis


Tešla: 


  • 640 g. miltų
  • 360 g. vandens
  • 120 g. aliejaus
  • 2 a.š. cukraus
  • 2 a.š. druskos

Pomidorų padažas:

  • 1 skardinė konservuotų pomidorų (400-450 g.)
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/2 a. š. rūkytos paprikos
  • 1/2- 1 a. š. druskos
  • pipirai
  • sauja baziliko lapų

Sūriai:

  • mozarella fermentinis sūris 
  • parmesano arba džiugo sūris

Priedai:

  • Vytinta dešra
  • 1 pakelis šaldytų krevečių
  • 2 skiltelės česnako 
  • druska ir pipirai
  • keletas šaukštų gero alyvuogių aliejaus
  • spaghetti makaronai (porcija 2 asm.)
  • keletas riekių vytintos dešros

Tešla: išėjo 2 didelės picos ir 2 štrudeliai su makaronais. 


Visus ingredientus sumaišykite su šaukštu ir užminkykite tešlą. Tešla bus labai elastinga ir minkšta. Padalinkite tešlą į 2 dalis, įdėkite jas į dubenėlius ir sandariai uždarykite. Palikite pastovėti pusvalandį (galima ir ilgiau, iki 3val.)

Padažas:

Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombainą arba blenderį ir sumalkite iki vientisos masės. Padalinkite padažą į dvi dalis.

Sūriai:

Sutarkuokite mozarella fermentinį ir parmesano sūrį (atskirai).


Priedai:

Krevetes išplaukite ir nusausinkite. Česnaką išspauskite ir sudėkite į dubenį kartu su krevetėmis. Pagardinkite viską druska ir pipirais, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Uždarykite sandariai dubenį ir gerai pakratykite, kad viskas susimaišytų. Palikite marinuotis kolei kepsite picą. 
Išvirkite makaronus pagal rekomendacijas ant pakelio. Nukoškite ir sumaišykite su viena puse pomidorų padažo. Palikite truputį atvėsti.

Picos paruošimas ir kepimas:


Įkaitinkite orkaitėje kepimo akmenį iki 250-260 C.
Paimkite pusę tešlos ir padalinkite į 2 dalis. Paimkite vieną dalį, padėkite ant kepimo popieriaus lapo, uždenkite kitu lapu ir plonai iškočiokite. Nuimkite viršutinį kepimo popieriaus lapą. Pica gali būti apvali arba stačiakampė, kaip jums labiau patinka. Užsukite picos kraštus truputį į vidų. Patepkite picą aliejumi, tada užtepkite porą šaukštų pomidorų padažo (nepadauginkite, nes pica bus per sunki). Pabarstykite krevetėmis ir sūriu. Pašaukite picą į orkaitę ant kepimo akmens ir kepkite 5-10 min., kol sūris pradės burbuliuoti. Pakartokite visą tai kepdami antrą picą.
Skanaus.




Štrudėlis su makaronais:


Paimkite antra dalį tešlos ir padalinkite ją į dvį dalis. Padėkite viena pusė tešlos ant kočiojimo kilimėlio ir iškočiokite labai plonai stačiakampį. Pasirinkite ilgesnę tešlos pusę ir išilgai išdeliokite makaronus. Sudėkite dešros gabaliukus ant makaronų ir pabarstykite sūriu. 

Užlenkite iš pradžiu galus į vidų ir tada susukite štrudėlį kaip vyniotinį. Perkelkite jį kepimo popieriaus. Pakartokite su likusia tešlą. Pašaukite abu štrudėlius į orkaitę ant kepimo akmens ir kepkite apie 15min. kol štrudėliai taps tamsiai auksinės spalvos. Pateikite su salotomis. Skanaus. 






Įkvėpimas: tešla iš Lottie and Doof

2 comments:

  1. Ko gero, didžiausią nustebimą man šiais metais sukėlęs dalykas, tas makaronų štrudelis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Iš tikrųjų tai aš nesitikėjau kad jis bus TOKS skanus:) todėl irgi likau labai maloniai nustebinta :)

      Delete