Jau kurį laiką turėjau slaptą planą iškepti kažką griežtai laikantis recepto. Nieko nekeisti, neimprovizuoti, o tiesiog padaryti taip kaip parašyta. Lengviau pasakyti nei padaryti, nes visados traukia kažką pakeisti pagal save. Iš tiesų geriausia visados viena karta padaryti pagal receptą ir tada "tobulinti" pagal save, nes taip galima palyginti.
Pirma karta kepiau šį pyragą griežtai pagal receptą. Vėliau jau koregavau pagal save. Taigi apie pakeitimus:
- originaliame recepte tešlą padui reikia iškočioti plonai (2 mm storio) kepti (170 C - 12-15 min.) atvėsinti, tada sumalti virtuvės kombaine ir sumaišyti su 100 g labai minkšto sviesto. Įdėti į kepimo formą, įdėti 1 val. į šaldytuvą ir tada kepti 150 C. 12 min., išimti iš orkaitės ir atvėsinti. Vėliau įdėti įdarą ir kepti sūrio pyragą. Sviesto čia yra tikrai per daug, nes kepant jis tirpo ir bėgo pro formos apačią. Iš pradžių galvojau, kad čia tik man taip, bet vėliau internete suradau atsiliepimus apie šį receptą ir visi turėjo tą pačią problemą. Todėl kitą kartą kepant aš tiesiog iškepiau padą, nemaliau jo ir nekepiau dar karta. Šiaip skonyje skirtumo mes nepajutome, todėl ir toliau taip darysiu kai kartosiu šį receptą.
- P. Herme siūlo pateikti šį sūrio pyragą su kivi, ananasais bei mango. Aš pateikiau su braškėmis.
- Įdarui naudojama 300 g cukraus, aš mažinau iki 250 g ir manau kad dar šiek tiek galima sumažinti.
Sūrio pyragas gavosi labai skanus, kreminis. Palyginus su varškės pyragais, kuriuos mes taip mylim, tai šis buvo gal kiek sunkesnis/ sotesnis. Per kartą jo daug nesuvalgysi.
New Yorko sūrio pyragas pagal P. Herme
Tešla:
- 150 g minkšto sviesto
- 95 g cukraus pudros
- 30 g migdolų miltų
- 1/2 a.š. druskos
- 1 kiaušinis
- 1/2 vanilės ankšties
- 250 g miltų
Virtuvės kombaino inde su mentelės/lopetelės priedu suplakite sviestą iki purumo. Maišant toliau įberkite cukraus pudrą, migdolų miltus ir druską. Tada vanilę, kiaušinį ir persijotus miltus. Maišykite kol tešla sušoks į kamuolį.
Padalinkite tešlą į 3 lygias dalys. Kiekviena bus maždaug 200 g. Suformuokite iš jų kamuolius, tada lengvai priplokite/praplatinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite 4 val. į šaldytuvą. 2 dalis įdėkite į šaldiklį vėlesniam naudojimui.
Išklokite kepimo popieriumi 24 cm diametro apvalia kepimo formą, arba torto žiedą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.
1 dalį tešlos iškočiokite plonai ir įdėkite į paruoštą formą. Subadykite visą padą su šakute ir pašaukite į orkaitę, kepkite 12-15 min. kol tešla taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Įdaras:
- 1 kg philadelphia sūrio
- 250 g cukraus
- 2 tryniai
- 5 kiaušiniai
- 70 g grietinėlės (36 proc.)
- 50 g miltų
Pastaba: Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros
Įkaitinkite orkaitę iki 90 C.
Cukrų įberkite į virtuvės kombainą ir malkite kelias sekundes (thermomiksas - 10 sek. 10 gr.).
Virtuvės kombaino inde, su mentelės/ lopetelės priedu 2 min. plakite sūrį su cukrumi. Įdėkite trynius, kiaušinius ir grietinėlę. Plakite (vidutiniu greičiu) kol masė taps vienalyte ir kreminė. Įberkite persijotus miltus ir dar kartą trumai viską suplakite.
Įdėkite įdarą į kepimo indą ant pado, išlyginkite viršų ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1,5-2 val. Sūrio pyragas iškepęs kai jį pajudinus jis nebanguoja (gal šiek tiek per vidurį, bet tik šiek tiek). Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Įdėkite į šaldytuvą minimum 4 val., o geriausia nakčiai.
Išimkite iš kepimo formos, papuoškite vaisiais arba uogomis ir pateikite. Skanaus.
Įkvėpimas: P. Herme "Pastries"
No comments:
Post a Comment