Sausainiai su Nutella ir riešutais
- 1/2 stiklinės kakavos
- 1/4 stiklinės rudo cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
- 2,5 stiklinės miltų
- 170 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
- 2 tryniai (iš L dydžio kiaušinių)
- 1/3 stiklinės grietinės
- 1 vanilės ankštis
- 370 g Nutellos
- 1,5 stiklinės pakepintų ir rūpiai susmulkintų riešutų
- 1 a.š. druskos
- 2 v.š. rudo arba juodo cukraus
- 1 kiaušinio plakinys
Virtuvės kombaine su peiliukais sumaišykite kakavą, cukrų, druską, kepimo miltelius ir miltus, kad susijungtų. Įdėkite sviestą ir malkite kol susidarys trupiniai. Dubenyje sumaišykite trynius, vanilę ir grietinę ir įpilkite į virtuvės kombainą. Malkite kol tešla susijungs (ji susijungs į kamuolį aplink peiliukus). Išimkite iš virtuvės kombaino ir porą kartų apminkykite. Padalinkite tešlą per pusę. Suformuokite diskus ir suvyniokite juos į maisto plėvelę. Įdėkite 2 val. į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palikite pagulėti 5-10 min. kambario temperatūroje, tam kad ji šiek tiek suminkštėtų ir būtų lengviau kočiojama.
Pabarstykite kočiojimo kilimėlį miltais ir iškočiokite maždaug 30 cm kraštinių ilgio kvadratą. Patepkite tolygiai 1/2 Nutellos ir pabarstykite 1/2 riešutų, 1 v.š. rudo arba juodo cukraus ir 1/2 a.š. druskos. Suvyniokite tešlą į vyniotinį ir supjaustykite 2,5 cm storio griežinėliais. Padėkite juos ant kepimo skardos, pjūviu į viršų. Patepkite kiaušinio plakiniu ir, jei norite, dar pabarstykite žiupsniu druskos. Pakartokite su likusia tešla. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25-30 min. Išimkite ir ataušinkite. Skanaus.
O, čia yra trumpas ir labai geras filmukas apie šiuos sausainius :)
Įkvėpimas: Bon Appetit Magazine december 2015
No comments:
Post a Comment