Friday, December 11, 2015

Apie morkų tortą

Šiandien iš ryto atsikėliau ir pagalvojau kad mes, moterys galime daug ką pakęsti ir daug su kuo susitaikyti. Bet susitaikyti - tai ne atleisti. Moterys neatleidžia. Mes galime tik pamiršti. Nes jei nepamirši, tai vistiek minėsi tai balsu ar nebyliai. 
Yra tiek daug juokelių apie moteris "stervas", moteris, kurios nuolatos pjauna savo vyrus (ir šiaip visus aplinkinius), o iš esmės - tai tik nelaimingos moteris kurios negali iš karto išreikšti savo emocijų. Jos tai daro vėl ir vėl, bet deje dažniausiai ne iš karto. Žinote tą jausmą - "o man reikėjo pasakyti taip ir taip, arba reikėjo padaryti taip ir taip" ir tu prasuki tą  situaciją vėl ir vėl iš naujo galvoje. Ir galvoje atsakai teisingai. Bet tai dažniausiai nieko nekeičia ir moteris pyksta, pradeda kabinėtis, širsti dėl smulkmenų ir neadekvačiai reaguoti į iš pirmo žvilgsnio nereikšmingus dalykus. Ir štai kitą kartą jį atsako teisingai, bet nieko nepasikeičia. Ji tinkamai sureaguoja į situaciją, laiku išreiškia savo emocijas bet nieko nesikeičia. Turiu omeny - moteris pasako kad jai kažkas nepatinka ar netinka bet vyras tai ignoruoja. Jis ignoruoja savo moterį ir jos emocijas ir galvoja, kad viskas bus gerai. Nieko nesikeičia ir jei moteris išreiškia geras emocijas, palaiko vyrą ar jį pagiria, nes vyrai tai dažniausiai priima kaip duotybę arba giriami pradeda save menkinti (kad čia nieko tokio jis nepadarė ir nereikia čia jo girti). Moteris - tai emocijos, o emocijos nemėgsta vienatvės. Į emocijas reikia reaguoti, nes kitaip moteris virsta pjūklu kuris lėtai ir nuosekliai pjaus aplinkinius. Už geras emocijas reikia būti dėkingas ir tai išreikšti (bent jau žodžiais, jei ne darbais). Į blogas emocijas irgi reikia reaguoti ir irgi bent jau žodžiais, jei neišeina darbais. 


Ir jeigu jus daskaitėte iki čia Jums tikriausiai kyla klausimas, ar bus šiandien kalba apie maistą. Bus ;-) Šiandiena aš norėsiu pasigirti nuostabiu morkų tortu, kurį kepiau savaitgalį. Deja tik pasigirti, nes recepto parašyti dėl copyright'o negaliu. 





Receptą gavau iš Daivos Mikšiūnienės,  konditerijos kursu metų. Beja, jei turite laiko bei galimybė (na ir aišku noro) tai labai rekomenduoju jos kursus (ypač jei jus domina mažos smulkmenos kurios gali pakeisti veik viska). 
Tai morkų pyragas su pekano riešutais ir ananasais, papuoštas philadelphia sūrio kremų bei morkom iš karamėlės. Beja morkiniu papuošimų idėja iš čia. Labai, drėgnas ir kvapnus tortukas. Mums labai tiko ir patiko, nors mano šeima ir sunku nustebinti (dėl išragautų desertų kiekio ir įvairovės) bet namiškiams jis padarė įspūdį.






2 comments:

  1. Labai suintrigavote su tuo morkų pyragu.Labai panašų radau. Bandysiu šitą http://hdlife.lt/ypatingas-morku-pyragas/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aciu, kad skaitote ir kad parasete :) Pyragas kuri suradote labai skaniai atrodo, butinai isbandykite. Mums dar labai paptinka morku-obuoliu tortas, labai rekomenduoju - http://vakarsiandienrytoj.blogspot.lt/2014/08/obuoliu-ir-morku-tortas.html

      Delete