Baklažanų ir makaronų caponata, gaminta lėto gaminimo puode
- 400 g baklažanų - nuskustų ir supjaustytų kubeliais
- 2 svogūnai - smulkiai supjaustyti
- 2 skiltelės česnako - išspaustos arba smulkiai sukapotos
- 1 čili pipiras - smulkiai supjaustytas (be sėklų)
- 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų (po 400 g) - man labai patinka coppola arba mutti firmos
- 1 stiklinė daržovių sultinio
- 2 v.š. raudono vyno acto
- 25 g sukapotų juodų alyvuogių
- 25 g. nukoštų kaparėlių
- 200 g orzo (ryžių formos mažų makaronų)
- 35 g pakepintų kedro riešutų
- saują smulkiai supjaustytų petražolių ir raudonėlių
- druska ir pipirai
- Aš dar įdėjau vieną smulkiai supjaustytą saldžią papriką, bet daugiau taip nedarysiu - visgi paprikas reikia mėgti, o mes nelabai mėgstame.
Visus ingredientus apart makaronų, riešutų ir petražolių bei raudonėlių įdėkite į slow cooker (lėto virimo puodą) ir troškinkite mažoje temperatūroje (on LOW) 3 val. Įdėkite makaronus ir jei reikia (jei troškinys labai tirštas) įpilkite dar 1 stiklinę karšto (verdančio) vandens. Troškinkite dar 30 min. Pabarstykite riešutais, petražolėmis, raudonėliais ir pateikite. Skanaus.
Įkvėpimas: GoodToKnow
No comments:
Post a Comment