Krevetės Fra Diavolo su makaronais
- 450 g didelių krevečių
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- 1/4 stiklinės brendžio
- 12 išspaustų arba susmulkintų česnako skiltelių
- 2 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų (800 g)
- 1 stiklinė sauso balto vyno
- 1/2 a.š. cukraus
- sauja susmulkintų petražolių
- druska ir pipirai
- makaronai
Išvirkite makaronus ir nukoškite, palikite 1-2 stiklinės nukošto vandens.
Sumaišykite krevetės su 3/4 a.š druskos, 1/2 a.š. maltų pipirų (raudonų aitrių) ir 2 v.š. aliejaus. Gerai įkaitinkite keptuvę ir įdėkite krevetes. Tolygiai paskirstykite ir apkepkite (kol lengvai apskrus), pasistenkite per daug ir per dažnai jų nevartyti. Įpilkite brendį ir palikite 5 sekundėms, tada padėkite ir, kai liepsna užges, išimkite krevetės iš keptuvės. Porą minučių ataušinkite keptuvę ir vėl grąžinkite ant viryklės. Įpilkite šlakelį aliejaus ir įdėkite 3/4 česnakų kiekio. Sumažinkite ugnį ir apkepkite česnakus kol jie lengvai apskrus. Įmaišykite pomidorus, vyną, 3/4 a.š druskos, 1/2 a.š raudonų aitrių pipirų ir cukrų, pakepkite apie 10 min, kol padažas sutirštės. Įdėkite krevetės, likusį česnaką, petražoles ir dar 1 min. troškinkite kol krevetės sušils. Nukaiskite, įmaišykite 1 v.š. aliejaus ir, jei reikia, pakoreguokite padažo tirštumą įpildami nuo makaronų virimo likusio vandens. Užpilkite ant makaronų ir pateikite. Skanaus.
Įkvėpimas: Cooks Illustrated Cookbook
No comments:
Post a Comment