Mėsininko kofte kebabas
- 600 g maltos jautienos
- 100 g susmulkintų pomidorų (galima naudoti konservuotus iš skardinės)
- 1 v.š. su kaupu granatų sirupo
- 2 susmulkintos (išspaustos) česnako skiltelės
- 1 a.š. druskos
- 1/2 a.š. maltų juodų pipirų
- prieskoniai:
- 1 a.š. malto kumino
- 1 a.š. džiovintų (ir sumaltų) mėtų
- 1 a.š. džiovintų maltų raudonėlių
- 1/2 a.š. paprikos
- 1/2 a.š. kajeno arba čili pipirų
- 6-10 apvaliu lavašų arba tortilijų
- sauja susmulkintų riešutų
- čili padažas, medus arba BBQ padažas
- salotos:
- svogūnas
- saldžioji paprika
- mėtos
- petražolės
- krapai
- salotų lapai
- pomidorai
- špinatai
- sauja susmulkintų pakeptinų riešutų
- aštrus padažas arba lengvas padažas su citrinos sultim: citrinos sultys, druska, pipirai, aliejus ir sumac prieskoniai.
Jautienos faršą sumaišykite su česnakais, susmulkintais pomidorais, granatų sirupu bei prieskoniais. Tada sumaišykite su druska ir pipirais. Uždenkite ir palikite šaldytuve 20 min., tam kad mėsą įgautų skonio.
Įkaitinkite orkaitę su grilio funkcija iki 230 C.
Faršą padalinkite porcijomis ir ant medinių iešmukų suformuokite pailgus, dešrelės formos kebabus. Ant kepimo skardos padėkite groteles ir patepkite jas aliejumi. Padėkite kebabus ant grotelių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių.
Tortilijas pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Pagaminkite salotas.
Padėkite ant tortilijos salotas ir kebabą ir pateikite su padažu. Skanaus
Įkvėpimas: G. and L. Malouf "Turquoise"
No comments:
Post a Comment