Tuesday, January 19, 2016

Itališkas Bolognese padažas

Šitas padažas yra tiesiog mano gelbėtojas. Visų pirma jis yra labai skanus, visų antra - jį gan lengva pagaminti, na, ir visų tračia jo pagaminti galima daug ir dalį užšaldyti (vėliau, kai skubi ir reikia kažko skanaus pietums ar vakarienei tai labai gelbsti. Tiesiog iš vakaro ištrauki iš šaldiklio ir palieki atšilti šaldytuve, vėliau pašildai ir prašau, puikus patiekalas ant stalo). 







Itališkas Bolognese padažas



  • 115 g šaltai rūkytos šoninės
  • vienas vidutinio dydžio (labiau didelis nei mažas) svogūnas
  • 1 didelė morka
  • 1 saliero stiebas
  • 4 skiltelės česnako
  • 4 v.š. sviesto
  • 3 v.š. aliejaus
  • 500 g jautienos faršo
  • 250 g kiaulienos faršo (arba naudokite vien jautienos, aš dažniausiai taip ir darau)
  • 1 stiklinė jautienos sultinio
  • 1 stiklinė balto sauso vyno
  • 2 skardinės (po 400-450 g) smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. maltų pipirų
  • 1/2 a.š. džiovinto malto šalavijo
  • 1 v.š. džiovinto malto raudonėlio
  • 1/4 a.š. malto muskato 
  • žiupsnis kajeno pipirų
  • 1 stiklinė pieno

Šoninę supjaustykite gabaliukais.
Svogūną, morką, salierą ir česnaką smulkiai susmulkinkite. (Aš įdedu į virtuvės kombainą ir smulkiai sukapoju).
Sudėkite svogūnus, morkas, salierus, česnakus, šoninę ir sviestą į indą, tinkantį naudoti mikrobangėje (pageidautina su dangčiu) ir gaminkite mikrobangėje 4 min. Išimkite permaišykite ir grąžinkite į mikrobangę, gaminkite dar 3-4 min., kol šoninė ir daržovės iškeps. 
Jei neturite mikrobangės tai:
Dideliame ketaus arba keramikiniame puode apkepkite šoninę, išimkite ją ir išlydykite sviestą. Pakepinkite daržovės kol jos suminkštės. Grąžinkite šoninę, įdėkite faršą ir išmaišykite, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepinkite kol mėsa pakeis spalvą ir nebebus  raudona. Įpilkite vyną, sultinį ir troškinkite kol beveik visas skystis išgaruos. Įdėkite prieskonius: druską, pipirus, šalaviją, raudonėlį ir muskatą, išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20 min. Tada sudėkite pomidorus, užvirkite ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 2-4 val. (kuo ilgiau, tuo geriau). 10 min. iki pabaigos įmaišykite pieną. Pateikite su makaronais. Skanaus

Aš viską giminu lėto kepimo puode (slow cooker):
Daržoves apkepu kartu su šonine mikrobangų krosnelėje. Tada keptuvėje su aliejumi apkepu faršą su aliejumi ir daržovėmis bei šonine. Įpilu vyną, sultinį ir troškinu kol skystis beveik išgaruos. Viską sudedu į lėto kepimo indą (slow cooker), įdedu prieskonius, pomidorus ir troškinu mažoje temperatūroje (on LOW) 3 - 4 val. Iki troškinimo pabaigos likus 10 min. įmaišykite pieną. Pateikite su makaronais. Skanaus

Įkvėpimas: Food.com

No comments:

Post a Comment