Prieš porą dienų naršant internete aptikau labai viliojančią ir idomią (tikrai nenaują pasaulyje, bet naują Lietuvoje) paslaugą - vakarienės prenumeratą. Taip, taip prenumeruoji VAKARIENĘ. Pasižiūri meniu ir išsirenki kiek ir kokių vakarienių norėtum (2 ar 4, dviems ar keturiems asmenims), užsakai ir kitos savaitės pradžioje produktai kartu su receptu atkeliauja tiesiai tau į namus (be virėjo, pasigaminti reikėtų patiems). Skamba gražiai, tiesa? :-) Man tai tikrai skamba labai, labai gerai :-) ir žinau, kad daug kas džiaugiasi, jog tokia paslauga atsirado Lietuvoje.
Man tai priminė, kad jau kurį laiką apleidau savo valgių planavimą. Buvo gerai kai kartą per savaitę prisėsdavau prie receptų išteklių ir suplanuodavau kitos savaitės meniu. Labai patogu kai žinai ką ir kada gaminsi. Tai sumažina galvos skausmą maisto parduotuvėje, nes perki tik tai, ko tau tikrai reikia. Taip pat tai sumažina išmestų produktų kiekį (kai priperki visko daug ir pamiršti pvz. šaldytuve...vėliau surandi jau pasibaigus galiojimo laikui). Reikia, manau, grįžti prie gerų tradicijų.
Vištienos Souvlaki su Tzatzki padažu
Vištienos Souvlaki:
- 2 vištienos krutinėlės (4 dalys)
- 3 skiltelės česnako
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio arba 1 v.š. šviežio smulkinto
- 2 v.š. raudono vyno acto
- 6 v.š. citrinų sulčių
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3/4 a.š. druskos
- 1/2 a.š. maltų pipirų
- mediniai iešmukai
Tzatziki padažas:
- 1/2 svogūno (kad susmulkinus gautus 3 v.š.)
- 1 skiltelė česnako
- krapai (kad susmulkinus gautus 3 v.š.)
- (šviežia) mėta (kad susmulkinus gautus 3 v.š.)
- agurkas (kad susmulkinus gautus 1 stiklinė)
- 2 stiklinės graikiško arba turkiško natūralaus jogurto
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. maltų pipirų
Vištienos Souvlaki:
Medinius iešmukus užmirkykite vandenyje.
Vištienos krūtinėles supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Dubenyje sumaišykite išspaustą arba susmulkintą česnaką, raudonėlius, actą, citrinos sultis, aliejų, druską ir pipirus. Sumaišykite su vištieną, uždenkite ir palikite marinuotis porai valandų.
Užmaukite vištieną ant iešmukų ir kepkite ant grilio arba orkaitėje ( 190-200 C - 10-15 min.) kol iškeps.
Tzatsiki padažas:
Svogūną ir česnaką supjaustykite gabaliukais. Krapus ir mėtą supjaustykite. Agurką nulupkite ir išimkite sėklas.
Įdėkite svogūnus ir česnakus į virtuvės kombainą ir labai smulkiai sumalkite. Įdėkite krapus, mėtas ir agurką ir susmulkinkite, bet ne super smulkiai. Įdėkite viską į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti arba tiesiog nuspauskite skystį (nes kitaip jūsų padažas bus vandeningas). Sumaišykite su jogurtu, druska ir pipirais. Uždenkite ir palikite šiek tiek pastovėti kad visi skoniai susijungtų.
Mes valgėme Vitienos Souvlaki su tzatziki padažu su tortilijomis ir salotomis.
Skanaus
Įkvėpimas: Rouxbe.com
No comments:
Post a Comment