- 2 stiklinės atnaujinto raugo
- 2 v.š. tešlos įmaišo
- 1 stiklinė pieno (šiek tiek pašildyto, maždaug 36-40 C)
- 1 stiklinė miltų
- 1/4 stiklinė sumaltų iki miltų daigintų kviečių grūdų (yra pirkti parduotuvėse. Aš pirkau Norfoje)
- 1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
- 4 v.š. rudo cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- 60 g. išlydyto ir atvėsinto sviesto
- 3 tryniai
- 3 baltymai
- 1 vanilės ankšties sėklos
Raugą ir įmaišą įdėkite į dubenį ir sumaišykite su šiltu (36-40 C) pienu.
Sumaišykite miltus, krakmolą, 3 v.š cukraus, druską ir įmaišykite į tešlą. Įmaišykite sviestą, trynius ir vanilę. Tešla turi būti vienalytė. Uždenkite tešlą ir palikite fermentuotis 5-6 val. kambario temperatūroje arba per naktį (8-10 val.) šaldytuve.
Prieš kepant vaflius, suplakite baltymus su likusių (1 v.š.) cukraus iki purumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje. Pateikite iš karto. Mes valgome su plakta grietinėle, uogiene, klevų arba agavos sirupu, o kartais ir su nutella. Skanaus.
Įkvėpimas: Ch. Robertson "Tartine Bread"
No comments:
Post a Comment