Varškės ir obuolių pyragas
tešla:
- 120 g. sviesto
- 200 g. miltų
- žiupsnis druskos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1 v.š. grietinės
- 1 v.š. natūralaus jogurto
- 1 trynys
- 2 v.š. cukraus
varškės įdaras:
- 1 kg. švelnios varškės
- 5 kiaušiniai + 1 baltymas, likęs nuo tešlos
- 200 g. cukraus
- žiupsnis druskos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
obuolių įdaras:
- 500 g. nuvalytų ir supjaustytų arba sutarkuotų su mando pjaustykle griežinėliais obuolių
Tešla:
Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir keletą kartų prasukite, kad visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų stambių trupinių konsistencijos. Išimkite tešlą į dubenį.
Varškės įdaras:
Suplakite trynius su cukrumi iki purumo.
Suplakite baltymus su druska ir vanilės ekstraktu iki standžių putų.
Atsargiai su mentele sumaišykite trynius su varške ir įmaišykite baltymus.
Pyragas:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite 26 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
Paimkite 2/3 tešlos ir įberkite ją į kepimo formą. Tešla turi padengti formos dugną. Ant viršaus išdėliokite 1/2 obuolių. Obuolius patenkite 1/2 varškės įdaro. Viršų vėl padenkite obuoliais, o juos - likusiu varškės įdaru. Viską pabarstykite likusia tešla ir pašaukite pyragą į orkaitę. Kepkite 1-1,15 val. Palikite 30 min. išjungtoje orkaitėje. Išimkite ir atvėsinkite formoje. Išimkite iš formos ir įdėkite į šaldytuvą arba iš karto pateikite. Skanaus
Pastaba:
pyrago sluoksniai:
Įkvėpimas: Anita podaje do stolu
No comments:
Post a Comment