Friday, September 19, 2014

Varškės ir obuolių pyragas

Skanus, kiek neįprastas pyragas, sujungiantis tai, ką mėgsta mano šeima (varškė) ir tai, ką dabar mums dovanoja sodas (obuolius). Mums tai buvo puikus savaitgalio desertas, kuris užbaigė skanius šeimos pietus. 




Varškės ir obuolių pyragas


tešla:


  • 120 g. sviesto
  • 200 g. miltų
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. grietinės
  • 1 v.š. natūralaus jogurto
  • 1 trynys
  • 2 v.š.  cukraus
varškės įdaras:

  • 1 kg. švelnios varškės
  • 5 kiaušiniai + 1 baltymas, likęs nuo tešlos
  • 200 g. cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
obuolių įdaras:

  • 500 g. nuvalytų ir supjaustytų arba sutarkuotų su mando pjaustykle griežinėliais obuolių

Tešla:

Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir keletą kartų prasukite, kad visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų stambių trupinių konsistencijos. Išimkite tešlą į dubenį.

Varškės įdaras:

Suplakite trynius su cukrumi iki purumo. 
Suplakite baltymus su druska ir vanilės ekstraktu iki standžių putų. 
Atsargiai su mentele sumaišykite trynius su varške ir įmaišykite baltymus. 

Pyragas:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite 26 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.

Paimkite 2/3 tešlos ir įberkite ją į kepimo formą. Tešla turi padengti formos dugną. Ant viršaus išdėliokite 1/2 obuolių. Obuolius patenkite 1/2 varškės įdaro. Viršų vėl padenkite obuoliais, o juos - likusiu varškės įdaru. Viską pabarstykite likusia tešla ir pašaukite pyragą į orkaitę. Kepkite 1-1,15 val. Palikite 30 min. išjungtoje orkaitėje. Išimkite ir atvėsinkite formoje. Išimkite iš formos ir įdėkite į šaldytuvą arba iš karto pateikite. Skanaus

Pastaba:
pyrago sluoksniai:
  1. tešla
  2. obuoliai
  3. varškės įdaras
  4. obuoliai
  5. varškės įdaras
  6. tešla




Įkvėpimas: Anita podaje do stolu

No comments:

Post a Comment