Tai vienas mūsų mėgstamiausių krevečių patiekalų. Tiesiog meilė nuo pirmo šaukšto :) todėl kai tik surandu pirkti gražių prinokusių mango, tai šalia, krepšyje, atsiranda avokado ir krevetės. Kad nenusibostų, kartas nuo karto sudėtis truputį pakeičiama :) tai atsiranda granatų sėklos, tai papaja... bet pagrindas visada liekas tas pats - mango, krevetės ir avokado.
Krevečių salotos su mango padažu
- 1 pakelis šaldytų ir atitirpintų didelių krevečių
- 1/3 poro, supjaustyto griežinėliais
- 2 stiltelės česnako - išspaustos
- druska ir pipirai
- aliejus kepimui
- 1/2 didelio avokado
- 1/2 papajos
- 1 mangas
- 1 nedidelis raudonas svogūnas
- padažas:
- 1/3 aukščiau minėto mango
- 1/4 stiklinės ryžių acto
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. garstyčių
- 1/2 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 1 v.š. susmulkintų petražolių
- 1 v.š. nutarkuotos citrinos žievelės
- druska ir pipirai
- virtas perlinis kuskusas pateikimui
- citrinos griežinėliai pateikimui
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite krevetes su poru ir česnakais, gale paskaninkite druska ir pipirais. Palikite truputį atvėsti.
Padažas:
Į virtuvės kombaino indą arba blenderį sudėkite 1/3 mango, įpilkite actą, citrinos sultis, įdėkite garstyčias ir suplakite viską iki vientisos masės. Ant besisukančių peiliukų plona srovele pilkite aliejų ir plakite iki tol kol masė taps truputį tirštesnės konsistencijos. Įmaišykite petražolės, citrinos žievelę bei druską ir pipirus.
Supjaustykite kubeliais likusį mango, papają ir avokado. Svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Sudėkite į dubenį krevetes, svogūnus, mango, avokado, papają ir sumaišykite su padažu. Pateikite su perlinių kuskusu bei citrinos griežinėliais. Skanaus.
Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2009
No comments:
Post a Comment