Saturday, September 13, 2014

Žali pomidorai? Ne bėda, juos galima labai skaniai iškepti.


Užeikite į šiltnamį, kur auga pomidorai, sustokite, nusišypsokite ir įkvėpkite... įsiminkite tą kvapą. Žiemą jis jums pakels nuotaiką kai parduotuvėje nuo prekystalio į jus žvelgs "plastmasiniai" pomidorai :).
Mama kasmet sako, kad jau šiais metais tai pomidorų nesodins :) nežinau kodėl :) bet jai atrodo, kad jai su jais tiesiog nesiseka - tai neauga, tai nenoksta tai rūkas "suvalgo"... Bet aš manau kitaip, aš kitaip matau... Mamos pomidorai skaniausi ir jų dažniausiai būna tiek, kad mes jų nesudorojame :) Šiais metais net įsigudrinome konservuoti žiemai pomidorų sultis. O dar, dar šiemet aš atradau sau tobulus pusryčius - šviežiai spaustos pomidorų ir agurkų sultys su natūraliu jogurtu, paskanintos druskyte. 
Pomidorus mėgstu net žalius, nesunokusius :) keptus tešloje. Kai pavaišinau mamą, ji ilgai negalėjo atspėti ką ragauja. :) Cukinija? Ne? :D Labai nustebo, kad čia jos žali pomidorai (išgelbėti nuo rūko).





Kepti žali pomidorai (su bulvėmis ir keptais baravykais bei porais)



  • žali pomidorai
  • duonos trupiniai
  • česnakas
  • prieskoniai (malta paprika, džiovinti malti svogūnai, druska ir pipirai)
  • kiaušiniai
  • miltai


Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba paklokite silikoninį padėkliuką. 

Supjaustykite pomidorus griežinėliais.
Lengvai suplakite kiaušinį (-ius).
Virtuvės kombaine sumalkite česnaką. Įberkite duonos trupinius ir prieskonius, tada dar kartą viską sumalkite. 
Paimkite 3 lėkštes. Į vieną įberkite miltus, į kitą - duonos trupinius o į trečią įpilkite kiaušinius.
Paimkite pomidorų skilteles ir iš pradžių išvoliokite jas miltuose, tada panardinkite į lėkštę su kiaušiniais ir tada apvoliokite lėkštėje su trupiniais. Dėkite pomidorų griežinėlius į kepimo skardą. Pakartokite tai su visais griežinėliais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 min. arba kol pomidorų griežinėliai gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir pateikite. Skanaus.





Mes juos valgėme su virtomis bulvėmis ir keptais baravykais bei porais. 
(bulves išvirkite ir pabarstykite susmulkintais krapais. Baravykus gerai išplaukite ir supjaustykite. Porus irgi gerai išplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Įpilkite truputį aliejaus į keptuvę ir įkaitinkite. Įdėkite baravykus su porais ir kepkite juos ant vidutinės ugnies. Pasūdykite pagal skonį. Pateikite su bulvėmis ir keptais žaliais pomidorais)


2 comments:

  1. Labai tinka česnakas. Ir niekada turbūt nebūčiau pagalvojusi, kad žali pomidorai gali būti tokie gardūs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. labai smagu kad Jums patiko:) man zali pomidorai irgi buvo atradimas:)

      Delete