Tai buvo gražus saulėtas rytas Nidoje. Atsikėlėme :) Kol mažius užėmė tėtį, aš nuskubėjau į virtuvę užbaigti torto staigmenos, kurią mes su mažiumi tykiai atsivežėme iš Vilniaus. 4 žvakutės, 4 dešimtmečiai, nei atimti, nei pridėti. Viskas taip, kaip turi būti.
Staigmena pavyko, žvakutės pūtėm gal 3 kartus :) tikiuosi visi tyliai bei skubiai sugalvoti vyro norai išsipildys. O tada kišome už žandų labai skanų tortą, stebėjome voverę, kuri ant medžio šakų darė rytinę mankštą ir planavome savo nuostabią atostogų diena.
Staigmena pavyko, žvakutės pūtėm gal 3 kartus :) tikiuosi visi tyliai bei skubiai sugalvoti vyro norai išsipildys. O tada kišome už žandų labai skanų tortą, stebėjome voverę, kuri ant medžio šakų darė rytinę mankštą ir planavome savo nuostabią atostogų diena.
Šokolado ir kondensuoto pieno tortas
- 230 g. miltų
- 50 g. kakavos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 2 kiaušiniai
- 200 g. cukraus
- 200 g. kondensuoto pieno
- 100 g. sviesto
- 100 g. juodo šokolado
- 100 ml. vandens
- lašas vanilės ekstrakto
- avietės
- 1 stiklinė grietinėlės
- 1 stiklinė maskarpone (225 g.)
- 1/4 stiklinė cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Patepkite 23 cm diametro apvalią kepimo formą sviestu ir pabarstykite kakava.
Sumaišykite bei persijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
Ne per stipriai suplakite kiaušinius.
Puode sumaišykite cukrų, kondensuotą pieną, šokoladą, sviestą, vandenį bei vanilės ekstraktą. Kaitinkite maišydami kol viskas "ištirps" ir susijungs. Perpilkite masę į dubenį ir sumaišykite su miltų mišiniu. Įmaišykite kiaušinius. Perpilkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. kepkite 40-45 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 min. kepimo formoje. Tada išimkite tortą iš kepimo formos ir ataušinkite.
Suplakite maskarponės sūrį, cukrų bei grietinėlę iki purumo (ne iki standumo, bet iki purumo).
Papuoškite torto viršų maskarponės kremu ir avietėmis. Pateikite.
Skanaus
Skanaus
Thermomiksas:
Į thermomikso indą sudėkite kondenstuotą pieną, sviestą, šokoladą, cukrų, vandenį ir vanilės ekstraktą. Kaitinkite 3-4 min. 80 C. 1 gr., kol viskas "ištirps".
Įberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir kakavą. Maišykite 20 sek. 3 gr.
Įdėkite kiaušinius, maišykite 20 sek. 3 gr.
Toliau viskas taip, kaip aprašyta aukščiau.
Įkvėpimas: Pratos e travessas, Gourmet
No comments:
Post a Comment