Obuolių pyragas su cinamonu
- 1 ir 1/4 stiklinės cukraus
- 170 g. grietinėlės sūrio (mascarpone arba philadelphia)
- 120 g. sviesto
- 3 kiaušiniai
- 1,5 stiklinės miltų
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 2 a.š. malto cinamono
- 3 stiklinės kapotų obuolių
- 450 g. grietinėlės
- 2 v.š. kondensuoto saldinto pieno
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Patepkite sviestu 23 cm diametro apvalia kepimo formą.
Suplakite vidutiniu greičiu sūrį, sviestą ir 1 stiklinę cukraus iki vientisos masės. Po vieną įdėkite kiaušinius (gerai išplakite prieš įdedant sekantį).
Tam, kad nepadauginti miltų matuojant, persijokite juos į stiklinę arba įdėkite juos šaukštu. Sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais.
Įmaišykite miltus į tešlą.
Sumaišykite likusį cukrų (1/4 stiklinės) su cinamonu. Sumaišykite 2 v.š. su obuoliais ir įmaišykite obuolius į tešlą.
Įdėkite tešlą į kepimo formą. Išlyginkite viršų ir pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50-60 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite keletą minučių formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Suplakite grietinėlę su kondensuotu pienu ir papuoškite pyragą.
Skanaus
Įkvėpimas: The best of Cooking Light
No comments:
Post a Comment