Monday, September 15, 2014

Obuolių pyragas su cinamonu







Obuolių pyragas su cinamonu



  • 1 ir 1/4 stiklinės cukraus
  • 170 g. grietinėlės sūrio (mascarpone arba philadelphia)
  • 120 g. sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 3 stiklinės kapotų obuolių
  • 450 g. grietinėlės
  • 2 v.š. kondensuoto saldinto pieno





Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Patepkite sviestu 23 cm diametro apvalia kepimo formą.

Suplakite vidutiniu greičiu sūrį, sviestą ir 1 stiklinę cukraus iki vientisos masės. Po vieną įdėkite kiaušinius (gerai išplakite prieš įdedant sekantį).
Tam, kad nepadauginti miltų matuojant, persijokite juos į stiklinę arba įdėkite juos šaukštu. Sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais. 
Įmaišykite miltus į tešlą.
Sumaišykite likusį cukrų (1/4 stiklinės) su cinamonu. Sumaišykite 2 v.š. su obuoliais ir įmaišykite obuolius į tešlą. 
Įdėkite tešlą į kepimo formą. Išlyginkite viršų ir pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50-60 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite keletą minučių formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. 
Suplakite grietinėlę su kondensuotu pienu ir papuoškite pyragą. 
Skanaus



Įkvėpimas: The best of Cooking Light

No comments:

Post a Comment