Pyragas labai paprastas, bet kas jį valgys niekad neatspės, kad ilgiausiai užtrukote skusdami ir pjaustydami obuolius, nes tešlai užmaišyti reikės vos kelių minučių.
Rudeninis obuolių pyragas
- 8 stiklinės nuluptų ir supjaustytų obuolių (kubeliais, juostelėmis ar skiltelėmis bei griežinėliais, kaip jums patogiau)
- 1,5 stiklinė cukraus
- 1,5 a.š. sodos
- 3/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 3 kiaušiniai
- 1 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 2,5 stiklinės miltų
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- žiupsnis druskos
- 2 a.š. kepimo miltelių
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C.
Patepkite sviestu 26 cm diametro apvalią kepimo formą.
Dubenyje sumaišykite obuolius su 1/2 stiklinės cukraus ir cinamonu.
Kitame dubenyje lengvai suplakite aliejų su likusiu cukrumi ( 1 stiklinė). Įmaišykite kiaušinius, po to - apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite viską iki vientisumo.
Supilkite pusę tešlos į kepimo formą. Įdėkite obuolius ir ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Viršus turi būti lengvai traškus. Išimkite iš orkaitės ir palikite kelias minutes formoje. Tada išimkite iš formos ir jei turite ledų - valgyti karštą :) mniam kaip skanu :) mes ledų neturėjome, tai valgėme su plakta grietinėle.
Skanaus
Įkvėpimas: M. Goldman "A treasury of Jewish holiday baking"
No comments:
Post a Comment