Dabar mes vištieną traktuojame kaip savaime suprantamą, kasdienišką, lengvai paruošiamą maistą. Bet taip buvo ne visada. Antai Italijoje, iš kur yra kilęs šis receptas, anksčiau vištos buvo labai vertinamos dėl kiaušinių ir niekas jų nepjaudavo kai negalėjo sugalvoti nieko kito vakarienei... Pasiturinčios šeimos vištieną valgydavo geriausiu atveju sekmadienio pietums, o biednesnės - tik šventėms...
Pollo alla Cacciatora (medžiotojo žmonos vištiena)
- 2 pakeliai vištienos kojelių (8-10 vnt.) arba višta, supjaustyta į tiek dalių
- alyvuogių aliejus kepimui
- 2 dideli svogūnai, stambiai sukapoti
- 2 didelės česnako skiltelės - išspaustos
- 1 stiklinė balto sauso vyno
- apie 900 g. konservuotų pomidorų (1 didelė skardinė arba 2 mažos)
- 1 lauro lapas
- 1 v. š. susmulkintų rozmarinų lapų
- sauja petražolių lapų - susmulkintų
- druska ir pipirai
- 1 a.š. maltos paprikos
Vištienos kojelę įtrinkite druska ir pipirais bei paprika.
Įkaitinkite troškintuvą arba gilią keptuvę su aliejumi ir apkepkite svogūnus, kol suminkštės. Tada įdėkite česnakus ir porą minučių apkepkite.
Tuo pačiu metu įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite vištienos kojeles iš abiejų pusių. Įdėkite apkeptas vištienos kojelės į puodą su svogūnais, įpilkite baltą vyną ir kepkite ant didelės ugnies, kol vynas beveik išgaruos. Įdėkite pomidorus (stambiai susmulkintus) įpilkite jų sultis, įdėkite lauro lapą, rozmariną ir petražolės. Užvirkite, tada paskaninkite druska ir pipirais pagal skonį. Sumažinkite ugnį iki mažos ir uždenkite puodą dangčiu, bet ne sandariai (sakykim 2/3 puodo turėtu būti uždengta), ir troškinkite 45-50 min. Padažas sutirštės, o vištiena bus minkšta ir sultinga. Pateikite su ryžiais. Viską galima pabarstyti smulkintomis petražolėmis. Skanaus.
Įkvėpimas: Saveur Cooks Authentic Italian
No comments:
Post a Comment