Dar vieni sausainiai iš senų, gerų laikų, kurių aš neprisimenu. Dar viena proga paragauti kažką naujo. Man patinka I. Čiedejevos receptai (ypač tie, senų laikų) nes jie dažniausiai būna paprasti, greitai pagaminami ir labai skanūs (tikras tinginio ir smaližiaus rojus :-) ). O dar... dar juose yra toks plonas auksinis siūlas, kuris tęsiasi iki vaikystės, laiko, kada viskas buvo skaniau, smagiau, geriau, linksmiau, nes kai esi vaikas, pasaulis yra pasakiškas, stebuklingas ir pilnas nuotykiu ir atradimu.
Šitie sausainiai yra labai nuodėmingi. Kodėl? Todėl kad labai lengvai valgosi :-) vienas, tada kitas, na tada dar vienas... Vaikystėje, negalėjau pakęsti razinų kepiniuose, visada jas iškrapštydavau. O dabar, dabar tai tos razinkos labai tinka ir patinka :-)
Sausainiai "Нан Бухарский"
- 300 g miltų
- 70 g minkšto sviesto
- 155 g cukraus pudros
- 1 didelis kiaušinis
- 75 g pienos
- 70 g razinų
- 75 g cukatų arba kitų džiovintų vaisių, pvz. melionų, mango ir t.t.
- 35 g stambai sukapotų riešutų (kepintų), pvz. migdolų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Razinas, jei jos stambios, supjaustykite. Kartu supjaustykite cukatus arba kitus džiovintus vaisius.
Sviestą suplakite su cukraus pudra. Tada įdėkite kiaušinį ir vėl plakite iki vientisos, kreminės konsistencijos. Plakant toliau po truputį pilkite pieną ir plakite iki vientisos konsistencijos.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite.
Įberkite į tešlą razinas, cukatus, riešutus, druską bei miltus ir greitai sumaišykite. Maišykite tik tol kol visi ingredientai susijungs, bet ne ilgiau. Per ilgai maišius tešlą, sausainiai gali būti kieti.
Suformuokite vidutinio dydžio kamuoliukus iš tešlos (maždaug po 50-60 g svorio) ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Palikite tarp jų šiek tiek vietos, nes kepdami sausainiai padidės. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. kol sausainiai taps auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Skanaus.
Įkvėpimas: Chadeyka.livejournal.com
No comments:
Post a Comment