Tokie pyragai tai puikus išmyslas. Tikrai,visoms prasmėms, nes jie puikia tinka pietums arba vakarienei su kalnų šviežių salotų (kurių dabar yra pilna), juos patogu paimti pietums į darbą, puikiai tinka iškyloms į gamtą arba svečiams pavaišinti. Kam gabaliuko? :-)
Vištienos ir porų pyragas su slyvomis (tartas)
Įdaras:
- 90 g sviesto
- 3 riekės/gabaliukai šaltai rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais
- 900 g vištienos (krūtinėlė ir blauzdelių mėsa)
- 3 nedideli porai (supjaustyti, be žalios dalies)
- 2 šakelės šviežių čiobrelių
- 1/2 stiklinės džiovintų slyvų, supjaustytu į 4 dalis
- 1/3 stiklinės miltų
- 2 stiklinės vištienos sultinio
- druska ir pipirai
- 1 kiaušinis
Keptuvėje išlydykite 30 g sviesto ir pakepinkite šoninę (aš šoninę kepinu mikrobangų krosnelėje - įdedu į indą, uždengiu su dangčiu ir pakepinu apie 3 min., tada nupilu skysti ir dar pakepinu keletą minučių) ir išimkite ją iš keptuvės. Įtrinkite vištieną druska bei pipirais ir apkepkite toje pačioje keptuvėje. Įpilkite šiek tiek vandens į keptuvę, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį, gaminkite vištieną 10-12 min. kol ji bus paruošta. Išimkite ją iš keptuvės.
Į keptuvę įberkite porus ir pakepinkite 5 min. kol jie šiek tiek suminkštės, tada įpilkite šlakelį vandens, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį. Gaminkite dar 5-7 min. kol porai bus labai minkšti. Įdėkite juos į dubenį kartu su slyvomis, čiobrelių lapais ir supjaustyta vištiena bei šonine.
Keptuvėje išlydykite likusius 60 g sviesto, įmaišykite miltus ir pakepinkite kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Tada įpilkite sultinį ir kepkite maišant kol padažas sutirštės (5-7 min.). Sumaišykite padažą su vištiena ir leiskite mišiniui atvėsti.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Paruoškite 23-25 cm diametro tarto arba pyrago kepimo formą.
Vieną tešlos dalį iškočiokite plonai ir išklokite su ją kepimo formą, paliekant maždaug 2,5 cm tešlos nuosvyrą nuo formos kraštų. Įdėkite įdarą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.
Iškočiokite antrą tešlos dalį į apskritimą, atitinkanti kepimo formos dydį ir uždėkite jį ant įdaro. Tešlos nuosvyrą užlenkite į vidų virš viršutinės tešlos ir prispauskite kraštus su šakute. Su peiliu padarykite porą įpjovimų viršuje. Patepkite pyragą suplaktu kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 50-60 min. arba kol pyragas taps tamsiai auksines spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Skanaus
Įkvėpimas: Bon Appetin Magazine February 2015
No comments:
Post a Comment