Migdolų biscotti
- 255 g miltų
- 150 g cukraus +1 v.š. cukraus
- 2 a.š. nutarkuotos su smulkia tarka citrinos žievelės
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 115 g pakepintų migdolų riešutų
- 3 dideli kiaušiniai (sumaišyti/suplakti)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1/2 a.š. migdolų ekstrakto
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą.
Riešutus sukapokite stambiai su peiliu - maždaug per pusę ar į 3 dalis.
Į virtuvės kombaino indą įberkite miltus, cukrų, citrinos žievelę, kepimo miltelius, druską ir su K formos mentele 30 sekundžių lėtai maišykite. Įberkite riešutus ir sumaišykite.
Atidėkite 1 v.š. kiaušinių, o likusius supilkite į kombaino indą kartu su ekstraktais. Maišykite vidutiniu greičiu pora minučių, kol susiformuos vientisa, minkšta (ir lipni) tešla.
Patepkite rankas aliejumi (arba vandeniu) ir padalinkite tešlą per pusę. Iš kiekvienos dalies suformuokite 30 cm ilgio ir 6,5-7 cm pločio pailgą tešlos gabalą. Padėkite jas į kepimo skardą paliekant ne mažiau nei 5 cm atstumą tarp jų.
Likusį 1 v.š. kiaušinių suplakite su 1 v.š. vandens ir patepkite suformuotus tešlos gabalus. Viršų pabarstykite 1 v.š. cukraus.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. Išimkite rastus iš orkaitės, palikite 5 min. pastovėti, tada perkelkite ant grotelių ir palikite 20 min. ataušti.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Išklokite keipimo skardą kepimo popieriumi.
Supjaustykite pailgus tešlos gabalus 1-1,2 cm storio griežinėliais. Pjaukite ne tiesiai, o šiek tiek įstrižai. Sudėkite juos pjūviu į viršų į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 10 min., tada apverskite ir kepkite dar 10 min. Ištraukite ir atvėsinkite ant grotelių. Kai ištrauksite biscotti iš orkaitės, jie gali atrodyti minkštoki, bet jie sukietės kai atauš. Sausainiai gali išbūti 2 savaitės kambario temperatūroje hermetiškai uždarytame inde.
Skanaus
Įkvėpimas: Fine Cooking Magazine Dec/Jan 2015
No comments:
Post a Comment