Sunday, May 8, 2016

Kepta lašiša su granatų glazūra






Kepta lašiša su granatų glazūra




Lašiša:


  • 1/4 stiklinės sojų padažo
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinų sulčių
  • 2 v.š. laimų sulčių
  • 2 v.š. agavos sirupo
  • 4 išspaustos skiltelės česnako
  • 1 v.š. sutarkuoto šviežio imbiero
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. sumaltų baltų pipirų
  • 6-8 gabaliukai lašišos filė, maždaug по 170 g

Glazūra:

  • 1/4 stiklinės granatų sirupo
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 2 v.š. agavos sirupo
  • 2 išspaustos skiltelės česnako
  • 1 v.š. šviežio malto imbiero
  • 1 v.š. nutarkuotos laimo žievelės (su smulkia tarka, be baltos dalies)
  • druska

Užmarinuokite lašišą - visus marinato ingredientus sumaišykite ir įpilkite į platų (galima marinuoti ir maišelyje) indą. Įdėkite lašišą, sumaišykite ir padėkite valandai į šaldytuvą. Per ta laiką porą kartų lašišą apverskite. 

Dubenelyje sumaišykite visus ingredientus skirtus glazūrai. 

Įkaitinkite orkaitę su grilio funkcija. Išimkite lašišą iš indo ir padėkite į kepimo skardą. Patepkite glazūra (sunaudokite tik pusę glazūros, kitą pusę palikite) ir  pašaukite į orkaitę. Skardą dėkite aukštai po griliu. Kepkite kol žuvis pradės ruduoti, tada patepkite likusią glazūrą ir kepkite dar kelias minutes. Pateikite. Skanaus. 







Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2010


No comments:

Post a Comment