Lašiša:
- 1/4 stiklinės sojų padažo
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. citrinų sulčių
- 2 v.š. laimų sulčių
- 2 v.š. agavos sirupo
- 4 išspaustos skiltelės česnako
- 1 v.š. sutarkuoto šviežio imbiero
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. sumaltų baltų pipirų
- 6-8 gabaliukai lašišos filė, maždaug по 170 g
Glazūra:
- 1/4 stiklinės granatų sirupo
- 2 v.š. sojos padažo
- 2 v.š. agavos sirupo
- 2 išspaustos skiltelės česnako
- 1 v.š. šviežio malto imbiero
- 1 v.š. nutarkuotos laimo žievelės (su smulkia tarka, be baltos dalies)
- druska
Užmarinuokite lašišą - visus marinato ingredientus sumaišykite ir įpilkite į platų (galima marinuoti ir maišelyje) indą. Įdėkite lašišą, sumaišykite ir padėkite valandai į šaldytuvą. Per ta laiką porą kartų lašišą apverskite.
Dubenelyje sumaišykite visus ingredientus skirtus glazūrai.
Įkaitinkite orkaitę su grilio funkcija. Išimkite lašišą iš indo ir padėkite į kepimo skardą. Patepkite glazūra (sunaudokite tik pusę glazūros, kitą pusę palikite) ir pašaukite į orkaitę. Skardą dėkite aukštai po griliu. Kepkite kol žuvis pradės ruduoti, tada patepkite likusią glazūrą ir kepkite dar kelias minutes. Pateikite. Skanaus.
Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2010
No comments:
Post a Comment