Tuesday, May 31, 2016

Smidrų tartas










Smidrų tartas



Tešla:


  • 140 g miltų
  • žiupsnis druskos
  • 85 g supjaustyto kebeliais šalto sviesto 
  • 85 g smulkiai sutarkuoto cheddar sūrio 


Įdaras:

  • 4 kiaušiniai
  • 140 g pieno
  • ~100 g sutarkuoto cheddar sūrio 
  • ~300 g smidrų





Tešla:


Virtuvės kombaine (su peiliukais) sumalkite kelias sekundes miltus ir druską. Įdėkite sviestą ir sumalkite iki trupinių konsistencijos. Įberkite sūrį ir sumaišykite. Įpilkite 3 v.š. ledinio vandens ir sumalkite iki didelių trupinių konsistencijos (tešla jau pradeda jungtis, bet dar nesusijungė į kamuolį). Jei tešla vis dar labai sausa, įpilkite dar šiek tiek vandens ir sumalkite.  Išimkite tešlą iš kombaino ir porą kartų apminkykite, kad ji tiesiog susijungtų. Suformuokite kamuolį, suvyniokite į plėvelę ir įdėkite 30 min  į šaldytuvą. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Patepkite stačiakampę 35x12 cm tartų kepimo formą sviestu (dugną galima iškloti kepimo popieriumi). 

Pabarstykite kočiojimo kilimėlį šiek tiek miltais ir iškočiokite plonai tešlą. Išklokite ja kepimo formą. Įdėkite 20 min. į šaldiklį. Ištraukite iš  šaldiklio, išklokite kepimo popieriumi ir įberkite keramikinius kepimo žirnius arba paprastas džiovintas pupas, arba žirnius ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min. Išimkite popierių su žirniais ir kepkite dar apie 10 min. arba kol tešla taps auksinės spalvos. Išimkite ir šiek tiek  atvėsinkite. 

Įdaras:

Greitkratyje suplakite kiaušinius ir pieną iki vientisos konsistencijos. 

Tarto dugną pabarstykite 1/2 sūrio, ant viršaus išdėliokite smidrus. Įpilkite kiaušinių mišinį ir pabarstykite likusia 1/2 sūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30-35 min. Ištraukite iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Išimkite iš kepimo formos ir pateikite. Skanaus





Įkvėpimas: GoodFood magazine

No comments:

Post a Comment