Sunday, May 18, 2014

Ach, tos avižos...

Gal dabar pavyks juos nufotografuoti... jau kelintą kartą kepu šituos blynus ir kažkaip nesiseka jų nupaveiksluoti :) jie gan greitai atsiduria pilve :) Tai iš tiesų puikus būdas sunaudoti pusryčių likučius - jei, aišku, jūs pusryčiams valgote avižinę košę. O be to, tai puiki vakarienė. :) Kai norisi kažko greito, lengvo ir sotaus :) Kai ketvirtadienį su mažiumi grįžtame namo iš muzikos būrelio po 18 val. ir laikas niam niam mama, niam niam :) (vyras beje sako tuo metu panašiai) tai šitie blynai oi kaip gelbėja :)


Avižiniai blynai


  • 3/4 stiklinės avižinių miltų
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1-2 v.š. cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 ir  1/4 stiklinės pieno
  • 1  stiklinė (su kaupu) išvirtos avižinės košes
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. melasos 
  • aliejus kepimui

Sumaišykite dubenyje miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, aliejų, kiaušinius, melasą ir avižinę košę. Sumaišykite sausus ir skystus ingredientus iki vientisos masės (bet nepermaišykite). Įkaitinkite keptuvę su lašeliu aliejaus ir kepkite mažus blynelius. Pateikite su sviestu, braškėm (mano buvo šaldytos) arba grietine. 
Skanaus.



Labai, labai skanūs blynai. Tiesa pasakius, gal net per skanūs, nes sunku sustoti :) Mažius vis lingavo galva "dar...dar" :) ir kišo juos už abiejų žandų su braškių kompotu. 



Įkvėpimas: The Wednesday chef

No comments:

Post a Comment