Avižiniai blynai
- 3/4 stiklinės avižinių miltų
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 1-2 v.š. cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. druskos
- 3 v.š. aliejaus
- 1 ir 1/4 stiklinės pieno
- 1 stiklinė (su kaupu) išvirtos avižinės košes
- 2 kiaušiniai
- 1 v.š. melasos
- aliejus kepimui
Sumaišykite dubenyje miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, aliejų, kiaušinius, melasą ir avižinę košę. Sumaišykite sausus ir skystus ingredientus iki vientisos masės (bet nepermaišykite). Įkaitinkite keptuvę su lašeliu aliejaus ir kepkite mažus blynelius. Pateikite su sviestu, braškėm (mano buvo šaldytos) arba grietine.
Skanaus.
Labai, labai skanūs blynai. Tiesa pasakius, gal net per skanūs, nes sunku sustoti :) Mažius vis lingavo galva "dar...dar" :) ir kišo juos už abiejų žandų su braškių kompotu.
Įkvėpimas: The Wednesday chef
No comments:
Post a Comment