Thursday, May 15, 2014

Vištiena su medaus ir garstyčių glazūra bei makaronai su špinatais


Makaronai, makaronai ir dar kartą makaronai... tai mano vyro vienas mėgstamiausių patiekalų :) kažkada gan dažnai gamindavau spaghetti su mascarpone sūrio padažu ir špinatais. Dabar norisi kažko lengvesnio, todėl kai pamačiau makaronų receptą su jogurtiniu padažu, pagalvojau BINGO, tai  būtent TAI. Manau čia puikiai tiks vištienos krūtinėlė su medaus ir garstyčių padažu. 




Vištiena su medaus ir garstyčių glazūra bei makaronai su špinatais



Vištiena:

  • 2 vištų krūtinėlės
  • druska ir pipirai
  • 1/2 stiklinės medaus
  • 1 v.š. šaukštas dijon garstyčių - šaldytuve radau dar šaukštą dijon garstyčių su juodųjų serbentų likeriu - mmmm, pasaka, o ne garstyčios (ačiū Laimai)

Makaronai:

  • 240 g. makaronų (aš naudojau spaghetti)
  • 300 g. špinatų
  • 1,5 stiklinės natūralaus jogurto
  • 1 v.š. miltų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 5 stiltelės česnako
  • 1/2 nediduko čili pipiriuko (jei nemėgstate aštriai, tai geriau jo nedėkite)
  • nutarkuota 2 citrinų žievelė
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • druska ir pipirai


Vištiena:

Įkaitinkite orkaitę iki 210 C.

Vištienos krutinėles išplaukite, nusausinkite ir padalinkite į 4 dalis. Pagardinkite jas druska ir pipirais. Sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20-25 min. priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, iki kol jos beveik bus iškepusios.
Tuo metu puodelyje sumaišykite medų, garstyčias ir žiupsnį druskos. Pakaitinkite mišinį, kad medus ištirptų ir viskas susimaišytų.
Įjunkite orkaitės grilio funkciją. Išimkite vištieną ir su teptuku aptepkite ją glazūra. Nesistenkite sunaudoti visos iš karto. Patepkite vienu sluoksniu. Grąžinkite krūtinėlę į orkaitę ir kepkite dar 5-10 min. periodiškai vis patepant glazūra, kol ji iškeps. Vištiena turi būti tamsi, beveik gintarinės spalvos (bet ne kaštoninės). Išimkite iš orkaitės ir pateikite kartu su makaronais su špinatų padažu.

Makaronai:

Užkaiskite didelį puodą vandens. Pasūdykite jį ir išvirkite makaronus.
Kol makaronai verda, paruoškite padažą.
Gerai išplakite ir su salotų cetrifuga nusausinkite špinatus. Tada juos supjaustykite. Jei špinatų lapai nėra dideli, tai pjaustyti nėra būtina.
Virtuvės kombaine sukapokite (smulkiai) česnaką kartu su čili pipiriuku (jei naudojate). Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnaką su pipirais. Jogurtą sumaišykite su miltais ir įdėkite į keptuvę. Užvirinkite (maišant) ir porcijomis dėkite špinatus - kai tik pirma porcija suminkštės, dėkite sekančią ir taip, kol visi špinatai atsidurs keptuvėje.  Įmaišykite citrinos žievelę ir sultis.  Pagardinkite padažą druska pagal skonį.
Kai makaronai išvirs, juos nukoškite. Sumaišykite makaronus su špinatų padažu ir pateikite kartu su vištiena.



Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2007

No comments:

Post a Comment