Aš esu mielinio pizzos pado fanė, bet tenka pripažinti, kad pizzos padas gali būti skanus ir su kepimo milteliais. Labai plonas, traškus padas skamba tikrai viliojančiai. Bet labiausiai mane papirko galimybė greitai pagaminti pizzą iš to, kas yra šaldytuve. Kol kaista orkaitė pagaminai tešlą, plonai iškočiojai, užtepei padažą ir priedus pagal skonį ir viskas - marš į orkaitę:)
St. Louise ją pateikia su pomidorų padažu ir regionalinių sūriu (daug, daug sūrio), bet aš pritaikiau receptą savo poreikiams ir pridėjau šiokių tokiu priedų.
St. Louis Pizza
Tešla:
- 280 g. miltų
- 2 v.š. kukurūzų krakmolo
- 2 a.š. cukraus
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 -1 puodelio vandens
Padažas:
- 225 g. kapotų konservuotų pomidorų
- 3 v.š. pomidorų pastos
- 1 v.š. cukraus
- druska
- 1/2 a.š. rūkytos paprikos
- pipirai
- 2 v.š. susmulkinto šviežio baziliko
Sūris:
- Gouda sūris - sutarkuotas
- lydytas sūris (tas kuris parduodamas supakuotas riekelėmis)
Priedai:
- voveraitės
- 2 nedideli svogūnai
- druska
- 100 ml. grietinėlės
- 1 maža cukinija
- 1 nedidelis gabaliukas poros
Padažas:
Sudėkite visus padažo ingredientus į virtuvės kombaino arba blenderio indą ir sumalkite.
Priedai:
Svogūnus susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepinkite voveraitės su svogūnais. Kai skysčio jau nebeliks, įpilkite grietinėlę ir kepkite kol padažas sutirštės. Paskaninkite druska.
Supjaustykite porus plonais griežinėliais.
Paimkite cukiniją ir su skustuku priskuskite plonų juostų.
Tešla:
Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir minkykite kol viskas susijungs. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio ir keletą kartų apminkykite .
Pica:
Įkaitinkite orkaitę kepimo akmeniu viduje iki 245 C. su . Akmuo turi būti gerai įkaitęs, todėl kaitinkite jį ne mažiau 30 min.
Padalinkite tešlą į 3 (jei norite nedidelių picų) arba į 2 dalis.
Paimkite kepimo popieriaus lapą ir padėkite ant jo vieną tešlos dalį. Iškočiokite iš jo ploną apskritimą. Patepkite pomidorų padažu, pabarstykite grybais ir sūriu. Pašaukite į orkaitę ant kepimo akmens. Kepkite 10-12 min.
Pakartokite su likusia tešla.
2 variantas - padažas, grybai, porai ir keltas juostų cukinijos + sūris.
3 variantas - padažas, porai, cukinija + sūris.
Skanaus.
Įkvėpimas: The best of America's Test Kitchen 2011
No comments:
Post a Comment