Su proga ir be progos.
Su kava, arbata, kakava, kompotu ar pienu.
Skaniausias iš ryto, nuodėmingas per pietus ir paguodžiantis vakare.
Grietinės pyragas
Padui:
- 150 g. cukraus
- 250 g. šalto sviesto
- 400 g. miltų
- 5 tryniai
- 20 g. kakavos
- 2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
Įdarui:
- 5 baltymų
- 150 g. cukraus
- 2 pakelių pudingo arba 80 g. kukurūzų/bulvių krakmolo
- 1200 g. riebios grietinės
- 1 a.š. vanilės ekstrakto arba 1 vanilės ankšties sėklytės
- žiupsnis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Patepkite sviestu 28 cm apvalią kepimo formą su nuimamais šonais arba stačiakampę kepimo formą (40*24 cm).
Padas:
Sumalkite cukrų virtuvės kombaine iki cukraus pudros.
Įberkite miltus, kepimo miltelius, druską, kakavą ir įdėkite kebeliais supjaustytą sviestą. Malkite iki duonos trupinių konsistencijos. Trynius lengvai suplakite ir įpilkite į kombaino indą. Malkite, kol tešla pradės jungtis ir susiformuos stambūs "trupiniai". Padalinkite tešlą į 2 dalis. Viena dalį (mažesnę) įdėkite į šaldytuvą. Paimkite kitą tešlos dalį ir išklokite kepimo formos dugną.
Įdaras:
Suplakite mikseriu baltymus su druska iki standžių putų. Įdėkite visus kitus ingredientus ir plakite mikseriu mažu-vidutiniu greičiu, kol masė pasidarys vientisa ir puri.
Įdėkite įdarą į kepimo skardą ant pado ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min. Išimkite pyragą ir pabarstykite likusią (pado) tešlą. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 45 min. - 1 val. Išjunkite orkaitę ir dar 30 min. palikite pyragą viduje. Išimkite ir atvėsinkite formoje. Skanaus.
Thermomiksas:
Padas:
Įberkite cukrų į thermomikso indą ir malkite 10 sek. 10 gr.
Idėkite visus likusius ingredientus ir minkykite 2-3 min. su minkymo programa.
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Vieną dalį (mažesnę) įdėkite į šaldytuvą. Paimkite kitą tešlos dalį ir išklokite ja kepimo formos dugną.
Įdaras:
Išplaukite ir nusausinkite thermomikso indą. Įdėkite drugelį ir išplakite baltymus su druska iki standumo - 2 min. 3,5gr.
Įdėkite visus likusius ingredientus ir maišykite 1,5 min. 3,5 gr. (su drugėliu)
Įdėkite įdarą į kepimo skardą ant pado ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min., tada Išimkite pyragą ir pabarstykite likusią (pado) tešlą. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 45 min. - 1 val. Išjunkite orkaitę ir dar 30 min. palikite pyragą viduje. Išimkite ir atvėsinkite formoje. Skanaus.
Įkvėpimas: Thermomikso knyga " The best of our recipe communities"
Nuostabūs receptai!
ReplyDeleteAčiū ;)
Delete